Nova taxi služba u Bijeljini

Udruženje taksista Bijeljine registrovalo je novog taxi prevoznika u ovom gradu – Crveni radio TAXI koji će se moći pozvati na broj 1527.

BIJELJINA
-Crveni (radio) TAXI je nastao u saradnji sa ovlaštenim distributerom za BiH NetCAB Inovative TAXI 1525. Naša osnovna misija je da građanima Bijeljine pružimo najbolju i najsigurniju taksi uslugu, kazao je za Bijeljina danas Željko Čović, predsjednik udruženja Gradski TAXI 1525 iz Tuzle.

Čović je dodao i da će nastaviti aktivnosti na obuci dispečera i širenju poslovanja kojeg uspješno obavlja na prostoru cijele BiH već dugi niz godina.

Da su članovi Udruženja zadovoljni novinama koje će značiti brži, jednostavniji i ugodniji rad potvrdio je i Momo Moca Vuković:

-U razgovoru sa klijentima zaključili smo da im je lakše nazvati jedinstveni broj za prevoz nego broj mobilnog telefona koji često bude nedostupan. Nadamo se da će Bijeljina, po uzoru na veće gradove u regiji, biti prepoznatljiva po ovoj sjajnoj usluzi, rekao je Vuković.

Bijeljina je na ovaj način dobila nešto  novo, a dobra vijest je i to da je upravo ovaj grad polazna stanica za dalje aktivnosti koje će ova kompanija pokrenuti u mnogim drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Širenje poslovanja i uspješan rad ove kompanije omogućiće ubuduće mnogim ljubiteljima četverotočkaša i vožnje, da svoje, možda i prve radne navike, stiču upravo upravljajući volanom Crvenog TAXI-ja.

U toku je i razvoj potpuno besplatne Android aplikacije preko koje će korisnici moći naručiti svoju vožnju, pratiti putanju kojom se kreće vozilo, a na željeno  odredište stizati brzo, ugodno i sigurno.

Crveni TAXI će cjenovnik svojih usluga uskladiti sa trenutnom ekonomskom situacijom. Start vožnje košta 1,50 KM, a svaki kilometar vožnje dodatnu 1 KM.