Jemenski predsednik najavio ostavku

Jemenski predsednik Ali Abdulah Saleh rekao je da će napustiti dužnost "u roku od 90 dana" nakon postizanja sporazuma sa Savetom za zalivsku saradnju.

Jemenski predsednik najavio ostavku

"Kada se saglasimo sa inicijativom GC i kada ona bude potpisana, i kad se dogovorimo o strukturi prenosa vlasti i sprovedu se izbori, predsednik će otići", rekao je Saleh u intervjuu za TV stanicu "Frans 24", a prenosi "Si-En-En".

Saleh je u intervjuu istakao da nema želju da se "drži vlasti". "Poznajem poteškoće, negativne i pozitivne strane, neću se držati vlasti. Ko god se drži vlasti, mislim da je lud", kazao je Saleh.

Jemen je već mesecima poprište nasilnih protesta, na kojima predsednikovi protivnici zahtevaju da on napusti vlast nakon 33 godine provedene na dužnosti.

Saleh je ranjen u napadu na predsedničku rezidenciju ranije ove godine i proveo je nekoliko sedmica u Saudijskoj Arabiji na lečenju od opekotina.

U intervjuu za "Frans 24", na arapskom jeziku, Saleh je izgledao zdrav, naveo je "Si-En-En". Već je nekoliko puta delovalo da je Saleh blizu da se saglasi sa predajom vlasti, ali je onda menjao mišljenje.

Međunarodne sile, uključujući SAD, pozivale su jemenskog predsednika u više navrata da podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 17:00

    17°C
  • 20:00

    15°C
  • 23:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

118 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

360 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI