17-godišnjakinja poginula u povratku sa proslave

Sedamnaestogodišnja Vanja V. iz semberskog naselja Patkovača poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 2.40 sati dogodila na raskrsnici Majevičke i ulice Dimitrija Tucovića u Bijeljini, dok su tri osobe lakše povrijeđene.

BIJELJINA
Nesretna djevojka bila je putnik u Škodi Fabiji (O02-T-537), kojom je upravljao B. R. On je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izgubio kontrolu nad vozilom te se sudario s kombijem Mercedes, za čijim je upravljačem bio Lj. J. Kako saznajemo, automobil je od siline udara odbačen na trotoar te je, na koncu, udario u betonsku ogradu obližnje kuće.

Maloljetnica je tom prilikom poginula, dok su vozač B. R. te S. R. i J. M. zadobili lakše povrede. Kako nam je potvrđeno iz bijeljinske policije, nedugo nakon nesreće, vozač B. R. je priveden.

Ekipa "Dnevnog avaza" bila je na mjestu nesreće, gdje su se i jučer mogli vidjeti ostaci stakla i plastike, koji svjedoče o strahovitom sudaru. Desna strana vozila je skoro smrskana, a vidljivi su bili i tragovi krvi na vratima.

Vlasnik jednog kafića, koji se nalazi 300 metara dalje u Majevičkoj ulici, kaže za naš list da je čuo silovit udarac kad je došlo do sudara automobila i kombija.

Prevezli povrijeđene

- Ubrzo su na mjesto nesreće stigle ekipe Hitne pomoći. Čuo sam jauke i zapomaganje... Vidio sam vozilo Hitne pomoći kojim su transportirali povrijeđene putnike iz automobila - kaže vlasnik kafića, koji se nije želio predstaviti.

Prema nezvaničnim informacijama, Vanja V. vraćala se sa dvije prijateljice sa proslave obilježavanja punoljetstva jedne od njih u bijeljinskom restoranu.

Odličan đak i uzorna djevojka

Vanja V. bila je, kako saznajemo, učenica trećeg razreda informatičko-računarskog smjera Tehničke škole u Bijeljini. Oni koji su je bolje poznavali, imaju samo riječi hvale za nju s obzirom na to da je bila odličan đak i djevojka za primjer.