Manje kazne za ubistvo ugostitelja u Bijeljini!

Vrhovni sud Republike Srpske smanjio je dužinu kazne braći Ramići za zločin koji se dogodio 3. marta 2015. godine

Manje kazne za ubistvo ugostitelja u Bijeljini!

Vrhovni sud RS u Banjaluci, u utorak je preinačio presudu Okružnog suda u Bijeljini kojom su braća Ramići iz Bijeljine bili osuđeni na visoke zatvorske kazne, koje su značajno umanjene, a odluka da četvorica osuđenih budu na slobodi, i jedan, prvooptuženi, ostane iza brave.

Braću Sejfa, Asmira, Mersudina i Jasmina i njihovog komšiju Mirsada Beganovića Okružni sud u Bijeljini je proglasio krivim za teško ubistvo Bore Milutinovića (63), koje se dogodilo 3. marta 2015. godine. Vrhovni sud je prekvalifikovao krivično delo i ustanovio da se ne radi o teškom ubistvu, već „običnom" ubistvu koje je počini Sejfo Ramić, pa mu je izrekao kaznu od 13 godina robije, godinu i po dana manje nego što mu je dosudio prvostepeni sud iz Bijeljine.

Asmir je osuđen za učestvovanje u tuči i sa 12 i po godina kazna mu je smanjena na tri godine. Mersudin je, umesto devet godina, osuđen na dve i po godine, pola godine više nego što je ležao u pritvoru. Mirsad Beganović je osuđen za pomaganje, a ne za teško ubistvo i, umesto deset i po godina, koliko je dobio prvobitno, pravosnažno osuđen dve i po godine zatvora.

- Svi su oslobođeni sudskih troškova, uključujući i ubici, jer su, kako se ispostavilo, nosili hipoteku teških ubica, a niko od njih za to nije, na kraju osuđen - kaže advokat Dušan Tomić, advokat Asmira Ramića i Mirsada Baganovića.

Dok su svi oni bili u pritvoru tri godine i tri meseca tri puta su im gorele kuće u Bijeljini. Vrhovni sud RS je, u ovom predmetu, bio na visini zadatka i ustanovio je odgovornost koja optuženima, zaista, pripada a ne onu koja je lansirana iz Bijeljine.

Ubijeni Boro Milutinović je izbeglica je iz Bugojna, bio je poznat ugostitelj, slovio je za važnog i časnog čoveka, koga su žalili, ne samo rodbina, već i zemljaci iz Bugojna i okolini i čitava Semberija.

- Boro je greškom ubijen, jer su, kako se moglo čuti, tuču su izazvali drugi akteri u njegovoj kafani „Kod Luleta" u Bijeljini i ispao je koleteralna šteta, što je utvrdio i Vrhovni sud u Banjaluci, koji je predhodno dva puta ukidao presude Okružnog suda u Bijeljini, gde je istrajavano na visokim kaznama i pogrešnoj kvalifikaciji dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA