Djeca poginulih boraca uredila prostor oko Doma kulture u Krivoj Bari

Odbor potomaka-djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske Bijeljina, sproveo je akciju čišćenja i uređenja prostora i dvorišta Doma kulture u Krivoj Bari, i najavili postavljanje spomen-ploče za poginule borce iz ovog mjesta u proteklom Odbrambeno-otadzbinskom ratu.

BIJELJINA

-Mi smo danas pripremili sve sto je neophodno kako bi se na dostojanstven način u narednim danima postavila spomen-ploča kao simbol stradanja za šest poginulih boraca iz ovog mjesta. Moramo očuvati sjećanje na stradanje i na srpske žrtve. Moramo očuvati i naš identitet na koji smo ponosni, jer samo tako ćemo očuvati i Republiku Srpsku. Vjerujemo da su članovi Odbora, ispred Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, ovom aktivnošću dali svoj doprinos i još jednom iskazali poštovanje i zahvalnost svojim očevima i njihovim saborcima - poginulim mjestanima Krive Bare koji su nesebično dali svoje živote za stvaranje i očuvanje Republike Srpske - saopšteno je iz ovog Odbora.

Akcija je provedena u petak, 8. juna, a osim članova Odbora učestvovalo je i nekoliko članova Savjeta mjesne zajednice Kriva Bara.