Sve spremno za spektakl: Svjetsko prvenstvo od 12 milijardi dolara

Tačno 1.432 dana nakon posljednje utakmice odigrane na Svjetskom prvenstvu, počinje novi Mundijal.

Sve spremno za spektakl: Svjetsko prvenstvo od 12 milijardi dolara
Rusija i Saudijska Arabija igraju u četvrtak od 17 sati prvu utakmicu 21. svjetskog prvenstva.

Ceremonija otvaranja počinje pola sata prije prve utakmice. Na njoj će pjevati Robi Vilijams, a uz njega će nastupiti ruske operske dive i operski pjevači zemlje domaćina.

Biće ovo Svjetsko prvenstvo od 12 milijardi dolara, prošlo je gledalo 3,2 milijarde ljudi, ovo bi trebalo nadmašiti tu brojku.

FIFA je objavila da će učesnicima Svjetskog prvenstva u Rusiji podijeliti ukupno 668 miliona evra nagrada, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na SP 2014. u Brazilu.

Pobjednik SP-a biće bogatiji za 32 miliona evra, finalisti će dobiti približno 23,6 miliona, a trećeplasirani 20,7 miliona.

Poraženi u borbi za treće mjesto dobiće 18,6 miliona.

Domaćin nikada u istoriji nije izgubio kad je igrao na otvaranju prvenstva. Domaće reprezentacije imaju šest pobjeda i tri remija u devet utakmica.

Nikad u istoriji Mundijala na otvaranju nisu igrale dvije reprezentacije s tako lošom pozicijom na FIFA-inoj ljestvici, Rusija i Saudijska Arabija imaju najniži ranking od svih reprezentacija na Mundijalu.

Vladimir Putin sigurno ništa neće prepustiti slučaju. Na bezbjednost bi trebalo paziti 10-15 hiljada policajaca, redara i vojnika.

Biće ovo prvenstvo s najviše volontera u istoriji, čak 17.000, dvije hiljade više nego u Brazilu prije četiri godine.

Čak 64 odsto volontera su žene. Među volonterima je i kapetan na tankeru, a jedan od volontera dolazi iz Novog Zelanda. Putovaće 16.000 kilometara da bi volontirao na Mundijalu.

U Rusiju će doći oko milion navijača iz zemalja koje nastupaju. Sve je spremno za spektakl, Rusi su uvjereni da će ovo biti najbolje prvenstvo ikad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 11:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI