Teška sudbina djevojke iz Bijeljine: Od šeste godine vezana za kolica, ali je uspješan student i poliglota

Tamara Todorović (22) iz Bijeljine je studentkinja druge godine prava, a nepokretna je od šeste godine. Operisala je Ahilove tetive i od tada ne može hodati.

Teška sudbina djevojke iz Bijeljine: Od šeste godine vezana za kolica, ali je uspješan student i poliglota
Živi u petoročlanoj porodici, s ocem, majkom i mlađim blizancima bratom i sestrom. Govori nekoliko stranih jezika. Kaže da odlično govori engleski, služi se španskim i njemačkim.

Za liječenje na jednoj klinici u Italiji Tamari je potrebno oko 50.000 evra, ali taj novac je teško osigurati. Tamarina majka Vesna kaže da je pet godina s njom provela po klinikama, ali pomoći nije bilo.

Bez obzira na zdravstvene probleme i na brojne prepreke na koje svakodnevno nailazi, želja joj je da završi fakultet i da postane, kako kaže, koristan član društva.

- Svako od nas ima neke prepreke i probleme, ali ne treba odustajati. Treba se boriti i težiti ka svom cilju. S obzirom na to da koristim invalidska kolica, teško dolazim do nekih institucija. U centru grada je to izvodljivo, ali mi je težak put do fakulteta. Puno mi je značila pomoć koju mi je pružila advokatska kancelarija „Stevanović". Dali su mi stipendiju, ali su mi omogućili i da nešto konkretno radim kod njih, da prevodim neke dokumente - kaže Tamara.

Tamarina majka Vesna kaže da je pet godina s njom provela po klinikama, ali pomoći nije bilo.

Svi ukućani joj, ističe, pružaju nesebičnu podršku, ali je ona, kao majka, ipak trenutno najveći oslonac svojoj kćerki u životu. Priznaje da je nakon toliko godina prilično razočarana.

- Tamara sve sama priprema, što se tiče ispita i fakultetskih obaveza. Ne želim da se moja kćerka spominje samo u izbornim kampanjama i da se političke stranke prepucavaju preko mog djeteta. Najviše nam je neophodan lift, jer Tamaru nekad po tri puta na rukama moram spustiti ili uznijeti uz stepenice. Molila sam za pomoć i Vladu RS i opštinu, ali pomoći nema. Niko nam do sada nije pomogao - govori Tamarina majka.

Vrijedna i uporna

Milijana Vulović, šef osoblja u Advokatskoj kancelariji „Stevanović", kaže da se Tamara pokazala kao vrijedna i uporna u obavljanju nekih poslova.

- Tamaru smo uključili u poslove na predmetima međunarodne arbitraže. Kod nas je dobila stipendiju. Nemamo prostornih kapaciteta, ali Tamaru nismo mogli odbiti - kaže Milijana.

Kako pomoći djevojci

Ljudi koje krasi humanost i svi oni dobre volje koji žele pomoći Tamari imaju mogućnost da pomognu. Broj njenog transakcijskog računa otvorenog kod Addiko banke je 552047173387747, piše Avaz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI