Bijeljina: Služba radiološke dijagnostike u novom objektu

U Domu zdravlja Bijeljina danas je obilježen početak rada Službe radiološke dijagnostike u novom objektu u čije je savremeno opremanje ova zdravstvena ustanova uložila 360.000 KM vlastitih sredstava.

Bijeljina: Služba radiološke dijagnostike u novom objektu
Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović rekao je novinarima da je Služba radiološke dijagnostike do sada koristila prostor koji pripada Bolnici "Sveti Vračevi", zbog čega je 2016. godine izgrađen novi objekat.

Prema njegovim riječima, tokom prošle godine nabavljena je savremena oprema za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku koja je nedostajala, početkom ove godine završene su i posebne procedure dobijanja dozvola i licenci za službu koja ima izvore jonizujućeg zračenje, te je u novi objekat prenesena i montirana i stara oprema.

- Ističem da smo od nove opreme nabavili najsavremeniji digitalni rendgen aparat i stacionarni mamograf, a imamo i sistem u kome elektronski arhiviramo sve nalaze i snimke - rekao je Milovanović tokom obilaska novog objekta.

On je dodao da Dom zdravlja Bijeljina uspješno posluje, prošlu godinu završili su sa pozitivnim finansijskim rezultatom od 650.000 KM, plate i doprinosi za 400 zaposlenih isplaćuju se redovno, a kvalitet usluga je ono na čemu se insistira.

Služba radiološke dijagnostike ima 14 zaposlenih, među kojima su dva radiologa.

Dom zdravlja Bijeljina pruža usluge za 80.000 osiguranika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 02:00

    12°C
  • 05:00

    11°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI