Tekvondoisti TK „Jopa“ osvojili 41 medalju na republičkom prvenstvu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za uspješne mlade sportiste Tekvondo kluba „Jopa“ koji su na prvenstvu Republike Srpske, održanom početkom juna, osvojili 41 medalju.

Tekvondoisti TK „Jopa“ osvojili 41 medalju na republičkom prvenstvu

Na ovom prvenstvu učestvovalo je preko 200 takmičara iz 17 klubova.- Svi naši takmičari koji su učestvovali na ovom prvenstvu osvojili su po medalju. To je veliki uspjeh za naš klub, a 18 zlatnih, 17 srebrnih i 6 bronzanih medalja su pokazatelj koliko smo truda i rada uložili da bismo postigli ovakve rezultate. Takođe, bili smo prvaci u kadetskoj konkurenciji, sa seniorima smo bili treći, a sa juniorima drugi - naveo je predsjednik i trener TK „Jopa" Svjetlan Vujadinović.

On je istakao da su tri najbolja takmičara na ovom turniru bili Marija Erić u kategoriji kadeta, Njegoš Pantić u kategoriji juniora, dok je najbolji vrtištanac bio Damjan Čvrgić.Vujadinović je podsjetio i da je ovaj klub na prvenstvu na nivou BiH osvojio devet medalja.

- Tri prvaka BiH su odmah ušli u reprezentaciju BiH i oni će se takmičiti na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj i Evropskom prvenstvu u Rumuniji, koja se očekuju u drugoj polovini ove godine - najavio je Vujadinović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je ovaj klub osvajio veliki broj nagrada na državnim takmičenjima u ovoj godini, zbog čega mu je Gradska uprava uručila zahvalnicu i novčanu pomoć za odlazak na evropsko takmičenje.

- Želimo da na ovaj način, pored klubova koji se direktno finansiraju iz gradskog budžeta, posebno nagradimo one koji postižu izvanredne rezultate. U „Jopi" trenira 70-ak djece i omladinaca i vidimo da su to ne samo uspješni takmičari, nego i da se s ovom djecom radi i pedagoški- istakao je Mićić, dodajući da je ovom klubu neophodan i prostor za treniranje, s obzirom na to da trenutno plaćaju salu koju koriste, te najavio izgradnju nove sportske hale u Osnovnoj školi „Jovan Dučić" u Patkovači, u kojoj će moći trenirati.

On je dodao da je u Bijeljini u planu i izgradnja velike sportske hale sa više terena u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA