Prijem za djecu sa Kosmeta

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je organizovao prijem za 37 djece sa Kosmeta koja su sedam dana boravila u Bijeljini.

Prijem za djecu sa Kosmeta

Prema njegovim riječima, svake godine u Bijeljinu dolaze djeca iz Goraždevca, bratske opštine sa kojom ovaj grad ima veoma dobru saradnju.

"Odziv porodica kod kojih ovi mališani borave nikada nije bio sporan, nikada nismo imali problem da primimo svu djecu koja nam dolaze sa Kosmeta", rekao je Mićić, te zahvalio djeci za Kosmeta za posjetu, kao i organizatorima i domaćinima koji su ih ugostili.

Prema njegovim riječima, djeca su ovdje imala priliku da upoznaju znamenitosti grada, a danas će odgledati i pozorišnu predstavu.

"Osnovni cilj njihovih posjeta je da se upoznaju o gradovima Republike Srpske, načinu života kod nas, ali i da se malo odmore", rekao je Mićić.

Vođa puta LJubiša Miljanović kaže da su djeca koja borave u Bijeljini uglavnom iz Goraždevca, Velike Hoče i Vidanja.

"Sedma je godina kako se druže mališani sa Kosmeta i iz Bijeljine, gdje se osjećaju kao u svojoj kući. Bijeljina još jednom pokazuje svoju širinu, toplinu i želju da djeca sa Kosmeta budu na momenat srećna", rekao je Miljanović.

On je dodao da su u prethodnih nekoliko dana mališani sa Kosmeta imali priliku da se upoznaju o znamenitostima grada, a ujedno da provedu i dva dana na bazenima u Dvorovima.

"Šta reći osim da nam je Bijeljina bliža od Peći, da je bliža od Mitrovice, Prizrena, a između Goraždevca i Peći ima sedam kilometara. Djeca tamo idu samo kada moraju, kada ih roditelji odvedu u tržni centar da im kupe nešto za školu... Drugačije oni tamo nisu slobodni", naglasio je Miljanović.

On je zahvalio svima za ono što su pružili ovoj djeci, ugostili ih i dočarali da je život lijep i da nije sve tako crno kao što njima izgleda.

Tea Todorović, koja dolazi iz Goraždevca, kaže da treću godinu zaredom dolazi u Bijeljinu.

"Ovde je stvarno prelepo, jedva čekam dan kada ćemo da krenemo ovamo. Došli smo u subotu, a sutra se vraćamo. Sedam dana boravka ovde je tako brzo prošlo - kao magla. Žao mi je što nije i duže, jer sve mi se dopada ovde, a najviše, ako bih da izdvojim, to je porodica koja me primila", kaže Todorovićeva.

Mališani sa Kosmeta sutra, nakon sedmodnevnog boravka u Bijeljini, vraćaju se svojim kućama. Projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" ove godine je najmasovniji, jer je 900 djece boravilo u posjeti Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA