Do kraja godine tematska sjednica Vlade o visokom obrazovanju

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić najavio je danas da će do kraja godine biti održana tematska sjednica Vlade RS o visokom obrazovanju na kojoj će biti razmatrani problemi i doneseni zaključci o toj oblasti.

Do kraja godine tematska sjednica Vlade o visokom obrazovanju

Džombić je nakon posjete Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci rekao novinarima da je u prethodne četiri godine u visoko obrazovanje uloženo oko 33 miliona KM, a u studentski standard oko 15 miliona KM.

"Radimo i na izgradnji studentskih domova. Vlada RS sa Evropskom investicionom bankom rješava jednu kreditnu liniju kako bi ušli u izgradnju počektom sljedeće godine", rekao je Džombić i dodao da će za izgradnju studentskih domova biti izdvojeno između 40 i 50 miliona KM.

Premijer Džombić čestitao je studentima u Srpskoj Svjetski dan studenata, uz želju da imaju dobre ocjene i da što prije završe fakultete kako bi mogli da se pridruže na važnim projektima za RS.

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović izrazio je zadovoljstvo svim onim što je Vlada zajedno sa Unijom studenata RS uradila kada je riječ o smještaju studenata i uslovima u kojima žive i rade.

"Studenti kažu da su jako zadovoljni, ali i da može i bolje što jeste i novi zadatak ministarstva i Vlade RS" rekao je Kasipović.

Predsjednik Unije studenata RS Gordan Balaban čestitao je Svjetski dan studenata, koji se danas obilježava, i istakao da Unija ima konstantnu saradnju sa institucijama RS što nije bio slučaj u ranijim vremenima.

"Unija studenata RS obezbijedila je 800.000 KM za pomoć studentskog standarda u Banjaluci, 300.000 KM za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a zalaže se i za nove smještajne kapacitete", rekao je Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA