Pad kriminaliteta - dobar rad MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo istakao je, da je u Srpskoj u ovoj godini kriminalitet pao za 6,4 odsto, a da je MUP povećao procenat rasvijetljenosti slučajeva na 72,9 odsto.

Pad kriminaliteta - dobar rad MUP-a

Čađo je u intervjuu za Srnu naglasio, da je MUP Srpske najbolje organizovana i najjedinstvenija bezbjednosna agencija u BiH.

- Duboko sam uvjeren, iz iskustava i kontakata koje imam sa građanima, da i oni dijele moje mišljenje i da imaju veoma visok stepen povjerenja u naš MUP - navodi Čađo .

On je naglasio da je na putu izgradnje bezbjednijeg okruženja za građane neophodna dobra saradnja sa drugim bezbjednosnim agencijama.

- Nijedna bezbjednosna agencija ma kako bila organizovana i materijalno tehnički osposobljena i opremljena ne može da razumije bezbjednost i posao u toj oblasti kao isključivi posao na prostoru na kojem je ona nadležna - upozorava Čađo.

MUP Srpske sa nekim agencijama u BiH ima dobru profesionalnu saradnju, ali sa nekim to baš i nije tako, napominje ministar Čađo.

On upozorava da je u prošloj godini MUP Srpske, kada je riječ o terorizmu, od Sipe i OBA-e dobio jedva tri informacije i to sadržajno slabe.

- Sjetimo se vremena kada je MUP Srpske pitanje terorizma stavio kao jedno od važnih pitanja u svom programu rada.

Često smo bili izloženi kritikama da to radimo iz politikantstva ili drugih razloga, ali sada sa žaljenjem moram reći da smo bili u pravu - ističe Čađo.

Prema njegovim riječima, dolazak ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića na centralnu svečanost obilježavanja krsne slave MUP-a Srpske u ponedjeljak u Trebinju, znak je uvažavanja MUP-a RS i napora koje su ova ministarstva zajednički učinili na ostvarenju dobrih rezultata.

Pohvalivši saradnju MUP-a Srpske sa bezbjednosnim agencijama, ne samo iz Srbije, nego i Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja, Čađo je naglasio da je put saradnje jedini put o kojem moraju da razmišljaju sve bezbjednosne agencije ma gdje da se nalaze.

- Nezaobilazan faktor u saradnji su međunarodne agencije kao što su Interpol i Europol, a ono što nudi direktna saradnja, prije svega su brzina u reakciji i to je u današnje vrijeme nezamjenjivo - rekao je ministar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA