Radnik već spreman za start prvenstva

Fudbaleri Radnika završili su desetodnevne pripreme na Kupresu i od danas nastavljaju sa treninzima u Bijeljini.

Radnik već spreman za start prvenstva
Šef stručnog štaba, Mladen Žižović, kaže da je do sada urađeno uglavnom sve ono što je planirano, ali da u nastavku neće biti opuštanja, te da će se rad, iz dana u dan.

- Zadovoljan sam onim što smo uradili jer smo ispoštovali plan i da nije bilo malih povreda, sve bi moglo da dobije najvišu ocjenu. U pitanju su Pavle Sušić i Demir Peco, prve ocjene kažu da su povrede lakše prirode, ali ćemo za svaku slučaj u Bijeljini odraditi kontrolne preglede. Vjerujem da će sve biti u redu i da će njih dvojica već u subotu biti spremni za "generalku" protiv Podrinja - kaže Žižović.

Radnik je na Kupresu odigrao i tri kontrolne utakmice i doživjeli dva poraza, te ostvarili jednu pobjedu.

- Moram da naglasim da rezultati nisu bili u prvom planu, već da nam je najvažnije bilo da vidimo kako su se adaptirale novajlije, te da se, na kraju krajeva, što bolje pripremimo za početak prvenstva. Izgubili smo od Zrinjskog 0:3, ali treba znati da su "plemići" mnogo ranije krenuli sa pripremama zbog evropskih nastupa. U drugoj utakmici nas je savladao GOŠK (0:1), i tu sam, osim samog rezultata, bio veoma zadovoljan viđenim. Stvorili smo dosta prilika, pretrčali rivala, a i postavka na terenu je bila na nivou. U trećem susretu, u kojem su priliku dobili mlađi igrači, savladan je Novi Travnik, sa 2:0, uz sve pohvale igračima za prikazanu igru - tvrdi Žižović.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini će biti nastavljen rad istim tempom kao i do sada, a za subotu je planirana "generalka" protiv Podrinja iz Janje.

Ima tu 13-14 igrača koji ravnopravno konkurišu za prvi tim, a tu je i nekoliko mlađih fudbalera koji jedva čekaju da dobiju priliku. Što se tiče pojačanja, vidjećemo da li možemo da, eventualno, dovedemo još jednog golmana i možda nekog iskusnijeg igrača - dodao je Žižović.

Ambicije jasne

Govoreći o planovima Radnika u narednoj sezoni, strateg Bijeljinaca je bio više nego jasan.

- Želimo da i dalje budemo stabilan ligaš i da već od starta izbjegnemo borbu za opstanak što bi značilo plasman u gornji dio tabele. Takođe, imamo ambiciju da ponovo afirmišemo nekoliko mladih fudbalera, te bar jednog koji će, poput Samira Memiševića, Besima Šerbečića ili Dine Beširovića, napraviti dobar transfer u inostranstvo - kategoričan je Žižović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA