UNSU: Zadovoljni smo nastupom takmičara u Umagu

Na drugom izdanju Svjetske Karate lige za mlade u Umagu, takmičilo se šetoro predstavnika karate kluba UNSU iz Bijeljine.

BIJELJINA

U petak prvog dana takmičenja, Anđela Knežević nastupala je u kategoriji U14 [--42].

"U meču protiv predstavnice Makedonije, nakon što je gubila 0:1, Kneževićeva je uspjela preokrenuti rezultat i voditi 3:1, zatim 3:2 do poslednjih sekundi meča kada je dozvolila protivnici poen, te je pravilom prvog osvojenog poena ipak poražena. Druga naša predstavnica Sara Kalajdžić je u kategoriji U14 [-47] bila odlična do četvrtfinala, a onda u meču protiv odlične bjeloruskinje, pravi kontakt na osnovu kojeg biva diskvalifikovana. Drugog dana nastupali su naši kadeti Aleksandar Ivković i Aleksandar Jović u kategorijama [-63] i [70+]. Ivković je poražen od predstavnika Njemačke 1:3 ali je bio znatno bolji nego u Sofiji i napredak je evidentan. Jović u drugom kolu poražen od odličnog Slovaka takođe rezultatom 1:3 te u repasažu za bronzanu medalju od predstavnika Kosova. Na kraju zauzima 11 mjesto među skoro 60 učesnika", rekao je trener Goran Ivković.

U nedjelju, trećeg i poslednjeg dana takmičenja nastupali su Kalajdžić Dajana, juniorke [59+] i Nedić Saša, juniori [76+].

"Kalajdžićeva nije bila na svom nivou i poražena je u prvom kolu od predstavnice Češke. Nedić je u kategoriji juniora [76+] prosto briljirao i još jednom dokazao da spada u red najboljih juniora svijeta. Nije se okitio medaljom ali je bio nadomak. U prvom kolu 9:0 pobijedio je prvaka Italije, u drugom 8:0 predstavnika Austrije, zatim 4:0 prvaka Njemačke da bi za finale grupe bio zaustavljen od odličnog Alkarni Mohammeda iz Saudijske Arabije koji je na kraju i osvojio Ligu, a našem junioru obezbjedio repasaž i borbu za treće mjesto. U polufinalu repasaža Nedić je pobijedio aktuelnog viceprvaka svijeta Nunes Benjamina iz Čilea rezultatom 4:0 i tako se izborio za finalni meč repasaža koji donosi bronzanu medalju. U tom meču čekao ga je jako nezgodni Kamyshov Danil predstavnik Rusije i trećeplasirani iz Sofije. Nakon 0:0, u meču u kojem je naš predstavnik bio dominantniji, imao inicijativu, čak tri puta imao po jednu zastavicu za poen sudije su na opšte iznenađenje svih prisutnih preglasavanjem dale prednost njegovom protivniku. Poslije devetog mjesta u Sofiji peto mjesto u Umagu opravdavaju WKF ranking našeg juniora i zasigurno su dokaz da spada u red najboljih juniora teškaša svijeta", dodao je Ivković.

"Na kraju možemo reći da smo zadovoljni nastupima naših takmičara i da smo sigurni da će na nekoj od narednih Liga biti još bolje te da će nam se uz strpljenje, trud i rad isplatiti nekom od medalja.  Za još bolje rezultate zaista je potrebno da se uključe nadležne institucije kako Grada tako i druge na višim nivoima, jer ova djeca sa ovakvim potencijalom to zaista zaslužuju. Naredno kolo Lige održava se u gradu Cancun (Mexico) treniraćemo cijelo ljeto, a da li ćemo putovati i nastupati ne zavisi samo od nas", istakao je trener UNSU-a.