5 namirnica za blistav ten

Svi znamo koliko pravilna ishrana utiče na metabolizam i težinu, ali malo ljudi zna da neke namirnice utiču i na ten, i mogu da učine da blistavije izgleda. Pogledajte kojih pet namirnica mogu da poboljšaju izgled vašeg tena.

5 namirnica za blistav ten

KROMPIR

Ukoliko ubacite više krompira u ishranu, vaša koža će biti svilenkastija. U njima ima dosta beta-karotena koji se pretvara u vitamin A uz pomoć koža zadržava nežnost, tvrdi dermatolog Lisa Dreher. Ukoliko ne volite krompir isti trik možete da izvedete i sa šargarepom.

KIVI

Vitamin C stimuliše stvaranje kolagena koji je važan u sprečavanju pojave bora. Namirnice koje sadrže vitamin C u najvećim količinama su kivi, pomorandže i grejpfrut. U jednoj studiji koja je objavljena u magazinu "Klinikal Nutrišn", žene koje su svakodnevno konzumirale vitamin C imale su daleko manje bora od onih koje su ga konzumirale u minimalnim količinama.

CRNA ČOKOLADA

Činjanica da je crna čokolada dobra za ten obradovaće mnogo dame koje vole slatkiše. Drejerova tvrdi da ukoliko konzumirate umerene količine crne čokolade koja je puna kakaoa, obezbedićete optimalan nico flavanola, supstance koja utiče na hidriranje kože.

JOGURT

Sudeći prema rečima nutricioniste Paule Simspon jogurt je dobar i za ten i za nokte. U njemu ima dosta proteina i kalcijuma, koji stimuliše metabolizam, pomaže u očuvanju dobre linije ali i podstiče rast noktiju.

ORAŠASTI PLODOVI

Umesto keksa i čipsa, bolji izbor grickalica za užinu svakako su semenke, lešnik, badem i drugi orašasti plodovi. Najbolji izbor su semenke suncokreta koje sadrže nutritijente i vitam E koji sprečavaju prerano starenje kože.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA