Nadljudski tenis – Novak preko Rafe do finala Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona posle nestvarne pobede nad Rafaelom Nadalom!

Nadljudski tenis – Novak preko Rafe do finala Vimbldona!

Đoković je u meču koji je trajao dva dana, 5 sati i 17 minuta (drugo naduže polufinale u istoriji turnira), koji je obilovao preokretima i nadljudski visokim kvalitetom tenisa, slavio rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8.

Duel Srbina i Španca počeo je tek oko 20 sati i prekinut je u 23.00 po lokalnom vremenu, baš pošto je Novak poveo sa 2-1 u spektakularnom taj brejku trećeg seta.Đoković i Nadal su bili "žrtve" prvog polufinala koje su igrali Kevin Anderson i Džon Izner.

Njih dvojica su na terenu proveli punih šest i po sati, zbog čega su srpskom igraču i Špancu na raspolaganju bila tri sata da igru do trenutka kada ona mora da se prekine, iako je počeo pod zatvorenim krovom.

Južnoafrikanac je slavio sa 26:24 u petom setu i sada čeka pobednika najvećeg rivalstva u ‘belom sportu' - ovo je 52. međusobni duel dvojice velikana, a Đoković trenutno vodi 26-25 u pobedama. Pitanje je bilo i da li će se igrati pod zatvorenim krovom, potvrđeno je da hoće, a lokalni mediji preneli su da je 'Bik sa Maljorke' želeo da bude otvoren, ali se Novak nije saglasio sa tim.

Osim njih dvojice, trpe i Serena Vilijams i Anđelika Kerber, finalistkinje u ženskom singlu, pošto će njihov okršaj za titulu biti pomeren sa standardnih 15 časova po našem vremenu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 17:00

    12°C
  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    8°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI