FOTO Semberski salaš: Spoj modernog i tradicionalnog

  • TURIZAM
  • 22. Jul 2018.

Turističku ponudu Bijeljine od 2012. godine upotpunio je i Semberski salaš - jedinstveno mjesto sa bogatom ugostiteljskom ponudom i autentičnim ambijentom.

Ideja je potekla je od direktora i vlasnika bijeljinske firme "Intergaj" Slobodana Jovanovića koji je, izgradio kompleks koji je nazvao Semberski salaš.

Iako je nekima ovaj naziv bio neobičan, u Semberskom salašu kažu da se sam nametnuo, obzirom da je Semberija  geografski dio ravnice koja se proteže preko Vojvodine, odnosno Vojvodina preko Semberije. Privučeni ambijentom i ljepotom vojvođanskih salaša poželjeli su da dio te atmosfere prenesu i u Bijeljinu.

Unutrašnjost kompleksa oslikana je muralima koje je izradio profesionalni slikar Damir Savić iz Sremske Mitrovice, a projekat je djelo Vladimira Pavlovića iz Loznice.

U enterijeru dominiraju prirodni materijali - drvo i kamen, pa u kombinaciji sa muralima na zidovima i zanimljivim kamenim podovima stvaraju prijatnu atmosferu za porodični ili poslovni ručak ili proslavu nekog značajnog događaja.

Kompleks se satoji iz više objekata - restoran, svečani salon i ljetnja bašta sa igraonicom i bazenom. Motel je trenutno u fazi renoviranja. Obnavlja se kompletan prvi sprat i podiže još jedan. Nakon završetka radova, centralni objekat, gdje se nalaze recepcija i kafe bar, imaće preko 25 soba.

Drugi objekat sa garažama raspolaže sa 10 apartmana, a tu je i dio sa 13 soba i 6 apartmana delux kategorije. Sa ovim proširenjem Semberski salaš moći će da primi i do 120 gostiju.

Bijeljina postaje sve zanimljivija turistička destinacija, a u Semberskom salašu su tokom ove godine imali dosta turista iz Slovenije koji dolaze na dva, tri dana. Kažu da ih najviše privlači ambijent, ljepota salaša ali i cijene, jer su u odnosu na zapad i Evropu dosta povoljnije. Ipak, najveći broj gostiju je iz Srbije, prednjače Beograd, Novi Sad, Šabac, Mitrovica, Loznica...

Osim prelijepog ambijenta ono što privlači turiste je i gastronomska ponuda. U Semberskom salašu su postavili standarde kojih se drže, a njihov restoran je u regionu postao poznat po kvalitetu ali i kvantitetu porcije.

Gosti su u prilici da probaju teletinu i jagnjetinu ispod sača, domaći hleb, jela od mangulice ili sa roštilja. Tradiciju čuvaju i u ponudi dezerta - na meniju su hurmašice, tufahije, lijena pita, domaća pita sa jabukama.

Još jedan segment u kome su sve više konkuretni je konferencijski turizam. Ranije im je nedostajalo smještajnih kapaciteta, ali sa proširenjem će ukloniti i tu barijeru.

Vikendima su aktuelne svadbe, razne proslave i rođendani, a njihove sale su popunjene do kraja 2018. godine. Sve je više i onih koji za goste rezervišu i smještaj, pa mogu malo više i da se opuste, popiju i prenoće.

Svakodnevno se rađaju nove ideje, u planu je zatvoreni bazen, što Bijeljini generalno nedostaje. Za sada posjeduju tri bazena otvorenog tipa, koja mogu da prime oko 250 ljudi.

Jedna od ciljnih grupa kojoj su posvetili svoju ponudu su i najmlađi. Tu je mini zoo vrt i igraonica koja se ne naplaćuje. Želja im je da klinci nagovore roditelje da ih ovdje dovode, a svakog vikenda ih je sve više.

U blizini kompleksa je pansion za konje i ergela konja, a osim ovih plemenitih životinja gost salaša može pogledati i riznicu pehara koji su osvojeni na međunarodnim trkama, ili se provozati kočijom.

Cjeli kompleks i vizuelno ostavlja lijep utisak. Vođeno je računa o svim detaljima, pa će osim čula ukusa, u ovom spoju modernog i tradicionalnog uživati i ostala čula.

Tokom večernjih druženja uz dobar izbor vina koje nude, atmosferu upotpunjuju vrhunski muzičari, a tokom zimskih mjeseci prijatan boravak dopunjuje i pucketanje vatre u kaminu.

Sa provjereno dobrom gastronomskom ponudom, proširenjem kapaciteta i novinama koje žele da uvedu, Semberski salaš će sasvim sigurno i narednih godina ostati u samom vrhu bijeljinske turističke ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA