Policija traži bolju osvijetljenost gradskih ulica

U prijedlogu mjera za unapređenje bezbjednosti saobraćaja u Bijeljini, Policijska uprava zatražila je od Gradske uprave da hitno popravi lošu osvijetljenost gradskih ulica.

Policija traži bolju osvijetljenost gradskih ulica

"Loša osvijetljenost gradskih ulica u velikoj mjeri utiče na bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito pješaka, a ova problematika posebno je izražena na mreži lokalnih puteva", navodi se u informaciji o bezbjednosti saobraćaja koja će 25. jula biti razmatrana u Skupštini grada.

Kada je riječ o ovoj problematici, policija je od Gradske uprave zatražila hitnost u postupanju, kao i kod zamjene većeg broja saobraćajnih znakova sa žutom bojom osnove, za čiju je zamjenu rok istekao još 2012. godine.

Među 13 predloženih mjera za unapređenje bezbjednosti saobraćaja u Bijeljini je i intenziviranje aktivnosti na sanaciji oštećenja na gradskim ulicama i ponovno iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na mjestima gdje je izblijedila ili nije ni urađena, poput pješačkog prelaza u Ulici kneza Miloša.

Sporan je i pješački prelaz od Centra za kulturu ka zgradi Gradske uprave i policija predlaže njegovo ukidanje, s ciljem ubrzanja saobraćaja kroz centar grada.

Uz prijedloge za izmjenu režima saobraćaja i prvenstva prolaza na nekoliko gradskih raskrsnica, inicira se i postavljanje stacionarnih kamera na najfrekventnijim gradskim ulicama i prilazima gradu, kao i postavljanje posebnih objekata na putu za smanjenje brzine na dionici ka naselju Koviljuše.

Radi veće bezbjednosti u saobraćaju, policija ocjenjuje da ubuduće sportske manifestacije, poput trka i moto-susreta, treba izmjestiti iz centra grada na periferiju.

Iz policije sugerišu Gradskoj upravi i postavljanje saobraćajnih znakova izričite naredbe za ograničenje brzine na dionicama lokalnih putnih pravaca iz Bijeljine ka naseljima Velika Obarska i Crnjelovo, Batković, LJeljenča i Čađavica, Magnojević, Novi i Vršani, Amajlije, Popovi i Golo Brdo, gdje je postojeća saobraćajna signalizacija dotrajala ili je uopšte nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA