April-mjesec čistoće

U okviru akcije "April - mjesec čistoće" bijeljinska komunalna preduzeća će od 11. do 25. aprila besplatno odvoziti kabasto smeće, te sanirati divlje deponije, dogovoreno je na sastanku nevladinih organizacija koje se bave očuvanjem životne okoline, Komunalne policije i lokalne vlasti.

April-mjesec čistoće

Tokom akcije, čiji je cilj da animira građane da čuvaju sredinu, komunalni policajci će uklanjati kontejnere za smeće sa javnih površina i prevoziti ih u dvorište zgrada kojima pripadaju, rekao je načelnik bijeljinske Komunalne policije Miodrag Đukić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ovi poslovi biće obavljani u saradnji sa opštinskim Stambeno-komunalnim odjeljenjem, samo u slučajevima kada je neophodno obezbijediti prostor u dvorištu - betonsku površinu ili usijecanje zelene površine za postavljanje kontejnera", objasnio je Đukić.

Prema njegovim riječima, u okviru edukativnog dijela biće organizovane posjete školama na području opštine i dijeljeni posteri i flajeri, kao i besplatne sadnice koje će učenici saditi u školskim dvorištima.

Predsjednik nevladine organizacije "Eko - put" Snežana Jagodić Vujić poručila je da sve nevladine organizacije koje se bave očuvanjem životne okoline treba da daju maksimalan doprinos akciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"U `Eko-centru Semberija` na jezerima već smo sakupili 70 odsto otpada koji smo tamo našli. Kada potpuno završimo sa ovim poslom tražićemo od Komunalne policije da odveze otpad", rekla je Jagodić Vujić, poručivši nesavjesnim građanima da prestanu dovoziti otpad na ovu lokaciju.

Ona je dodala da će biti teško boriti se sa ovim problemom, ističući da je obaveza svih - i lokalne zajednice, ekologa, medija, ali i svakog građanina, da daju doprinos u očuvanju životne okoline.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA