Osposobljavanje mladih za pronalaženje posla

Centar za informisanje, savjetovanje i obuku /CISO/ iz Bijeljine poziva sve mlade ljude od 15 do 30 godina koji su zainteresovani za savjetovanje, obuku, kao i unapređenje svojih znanja i vještina da se jave u ovaj centar kako bi što lakše došli do posla.

Osposobljavanje mladih za pronalaženje posla

CISO je u Bijeljini počeo sa radom od septembra ove godine, ima 157 korisnika, od kojih je 100 korisnika prošlo obuku aktivnog traženja posla.

"Mi organizujemo radionice gdje nezaposlena lica, zajedno sa savjetodavcem rade na izradi vlastitog plana o zapošljavanju", rekla je Stana Božić iz ovog centra.

Ona je rekla da je cilj CISO-a da se mladim nezaposlenim licima omogući pristup uslugama savjetovanja, informisanja i profesionalnog osposobljavanja s ciljem pronalaženja posla.

Božićeva je rekla da je korisnicima ovog centra dostupna biblioteka koja sadrži informacije o obrazovanju i zapošljavanju, pristup internetu s ciljem traženja posla, individualno savjetovanje i rad u grupi.

Ona je najavila da će se od februara, u okviru CISO-a, provoditi i obuke iz oblasti poznavanja rada na računaru, kao i obuke iz oblasti stranih jezika, s ciljem povećanja zapošljavanja. Centar za informisanje, savjetovanje i obuku postoji u 16 gradova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    17°C
  • 11:00

    20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

63 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI