Bake i “unuci” zajedno u školskoj klupi

Danas je teško organizovati svakodenvni život bez automobila, pa je sve češći slučaj da gospoda, a naročito gospođe u najboljim godinama, koji to nisu obavili u mladosti, u penzionerskim danima odluče da polože vozački.

Bake i “unuci” zajedno u školskoj klupi
U ljetnjim mjesecima, kada zbog raspusta i mladi pohrle u autoškole, dešava se da nastavu zajedno slušaju djevojčice i dječaci od 15 godina i penzionerke, koje bi im po godinama mogle biti bake.

- Nismo još imali situaciju da baka i njen unuk ili unuka zajedno slušaju nastavu iz saobraćajnih propisa, ali moguće je da se i to desi - kaže Milenko Stanetić, vlasik autoškole, koji već gdinama drži predavanja polaznicima.

Najmlađi polaznici auto škola su tinejdžeri koji polažu ispit za vožnju skutera, a pravo na to stiču kada navrše 15 godina. Taj ispit je sličan testovima za B kategoriju, pa tako i nastavu slušaju sa "pravim" budućim vozačima, među kojima ima i seniora.

- Nije rijetkost da gospođe polažu vozački u pedesetim, pa i šezdesetim godinama. Muškaraca je u tim godinama manje među kandidatima, jer je u toj generaciji bilo uobičajeno da muškarci voze - kaže Stanetić.

Dodaje da je najstarija polaznica u nejgovoj autoškoli imala skoro 65 godina i da je vozački položila bez problema.

- Dešava se da gospođe dođu na obuku tek kada ostanu udovice, jer im supruzi, dok su bili živi, nisu dozvoljavali da polažu vozački - kaže Stanetić.

Dodaje da nema nikakvih problema što djevojčice i dječaci pođađaju nastavu zajedno sa "bakama", jer bez obzira na razliku u godinama svi imaju isti cilj - da nauče propise i polože vozački.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA