U Bijeljini uskoro trinaesti kružni tok

Na raskrsnici kod nekadašnje Željezničke stanice u Bijeljini gdje će biti izgrađen kružni tok, pri kraju je uklanjanje postojećeg sloja asfalta.

U Bijeljini uskoro trinaesti kružni tok

Površina trinaeste po redu kružne raskrsnice u Bijeljini biće 2.100 kvadratnih metara, a radovi vrijedni 250.000 KM, pored izgradnje saobraćajnice, uključuju zamjenu podzemnih instalacija, izgradnju trotoara i postavljanje javne rasvjete.

- Izgradnju kružne raskrsnice su predložili stanovnici ovog dijela grada kako bi se smanjilo vrijeme zadržavanja vozila i, samim tim, zagađenje i buka. Ove godine u ovom dijelu Bijeljine ćemo obnoviti dvije ulice vezane za ovaj kružni tok - Raje Baničića koja je u zaista lošem stanju i Dimitrija Tucovića, tako da će, uz već završene ulice u kojima je građena kanalizacija, u naredna dva do tri mjeseca ovaj dio grada dobiti novi izgled - istakao je gradonačelnik Mićić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović je ocijenio da su se kružne raskrsnice pokazale kao odlično rješenje za ubrzavanje i povećanje bezbjednosti saobraćaja. Pored toga, on je najavio dalje oplemenjavanje ovog kvarta:

- Do konačnog rješenja prostora oko nekadašnje Željezničke stanice, iskoristićemo mogućnosti koje on nudi i uredićemo mali park sa dječijim igralištem - najavio je Stojanović.

Rok za završetak radova na izgradnji nove raskrsnice je 90 dana, ali predstavnici preduzeća koje izvodi radove su obećali da će posao biti završen znatno ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA