Svi bi da voze, niko da kuva

Na poziv Privredne komore RS za besplatnu obuku za vozače autobusa i pekare, prijavilo se tek nekoliko građana voljnih da izuče pekarski zanata.

Svi bi da voze, niko da kuva
S druge strane, interesovanje za šoferiranje je daleko veće, tako da se ovoj komori već javilo 50 interesanata, od čega je sa 35 njih već obavljen razgovor.

Međutim, svega nekoliko prijava za kvalifikaciju ili prekvalifikaciju za pekara, uz zagarantovan posao, nedvosmisleno potvrđuje da građani RS nisu zainteresovani da radni odnos zasnuju u nekom pogonu za proizvodnju pekarskih proizvoda.

- Do sada nam se javilo tek par ljudi za obuku za pekara. S druge strane, za vozača se prijavilo 50 kandidata. Čekamo potpisivanje ugovora između poslodavaca i Zavoda za zapošljavanje RS, što bi trebalo da bude za koji dan. Nakon toga slijedi obuka - kaže sekretar Udruženja saobraćaja i veza pri Privrednoj komori RS Dragoslav Mihajlović.

Podsjetimo, osam preduzeća za autobuski prevoz putnika u Srpskoj traži 48 vozača autobusa, a podsticaji za zapošljavanje već su obezbijeđeni.

Takođe, građani su imali mogućnost da se prijave za kvalifikaciju ili prekvalifikaciju za pekara, te da odmah nakon toga zasnuju radni odnos u preduzeću „Krajinaklas" Banjaluka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA