Crnadak: Problem odlaska mladih treba da nam bude glavni zadatak nakon izbora

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Brčkom da bi svi nivoi vlasti u BiH trebali da rade na rješavanju problema odlaska mladih.

Crnadak: Problem odlaska mladih treba da nam bude glavni zadatak nakon izbora

On je kazao da distrikt ima razvojnu perspektivu, ali da bi na tom području dobrodošla međunarodna podrška za velike projekte u narednom periodu.Izrazio je zadovoljstvo što je današnji sastanak sa ambasadorima i predstavnicima diplomatskog kora održan u Brčkom, kao i nadu da će neki od većih projekata biti inicirani baš na ovim razgovorima.

"Očigledno je da je Brčko zajednica koja dobro funkcioniše, ispunjava obaveze, upravlja ovom teritorijom i vodi institucije na odgovarajući način", naglasio je Crnadak.

On je napomenuo da bi svi nivoi vlasti trebalo da zajednički rade na rješavanju problema odlaska mladih iz BiH i da bi to trebalo da bude glavni zadatak za sve koji će vršiti važne funkcije nakon izbora u BiH.

Gradonačelnik distrikta Siniša Milić naveo je nakon sastanka sa Crnadkom da je zajednički zaključak da Brčko predstavlja potencijal kada je riječ o mogućnostima stranih ulaganja i da je politički i ekonomski stabilna zajednica, na kojoj je da, uz pomoć svih nivoa vlasti, iskoristi sve šanse i prednosti i zaustavi trend odlaska mladih sa ovih prostora.

Milić je napomenuo da nije sva odgovornost na predstavnicima lokalnih zajednica jer na to utiču i ukupne prilike na nivou BiH.

On je rekao da je sa Crnadkom razmijenio mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Brčkom, kao i da je zahvalan ministru za priliku za razgovor sa predstavnicima zemalja akreditovanih u BiH i predstavljanje Brčko distritka.

"To nam je nedostajalo, da predstavimo ukupnu poziciju Brčkog, da pokažemo sve pogodnosti koje Brčko čine perspektivnim za privredna ulaganja i investicije", naglasio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    7°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI