FOTO Bijeljina u znaku početka izborne kampanje

Izborna kampanja za izbore, koji će biti održani 7. oktobra, počela je danas i trajaće do 6. oktobra u 7.00 časova. Političke stranke iz Bijeljine, svaka na sebi svojstven način, obilježile su početak kampanje.

BIJELJINA

Srpska demokratska stranka danas je u Bijeljini ozvaničila početak predizborne kampanje za oktobarske izbore.

- Kao i uvijek do sada, spremni smo na fer, poštenu i pozitivnu kampanju. Usredsredićemo se na planove za bolje sutra naših građana, a nećemo se baviti napadanjem i iznošenjem neistina kao što to neki imaju običaj da rade. Danas smo potpisali Ugovor sa predsjednikom Srpske demokratske stranke, a budućim predsjednikom Republike Srpske Vukotom Govedaricom, kao i sa kandidatima za poslanike u Narodnoj skuštini Republike Srpske, koji predviđa obavezu da Srpsku vratimo narodu, odnosno da poboljšamo život svih naših građana nakon oktobra, u svakom smislu. Cilj nam je i da Semberiju učinimo još boljom i da nastavimo sa razvojem našeg Grada i započetim i budućim projektima - istakao je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić, dodajući da SDS ima kvalitetne kandidate, a da je danas ova stranka krenula u potpunu pobjedu.

Nosilac kandidatske liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske za izbornu jedinicu 6 Tomica Stojanović je podsjetio da je Semberija dokazana sredina pobjede SDS-a, jedinstva srpskog naroda i dobrog poslovanja lokalne samouprave.

- Cilj nam je da pozitivan model poslovanja lokalne samouprave prenesemo na čitavu Republiku Srpsku i uvjereni smo da u Srpskoj od oktobra sviće na svim poljima. Želimo da vratimo Srpsku narodu tako što će narod biti dio vlasti, a vlast biti u narodu - poručio je Stojanović, dodajući da SDS želi da vlada zajedno sa narodom, te da je pobjeda Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske i Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH već izvjesna.

Gradski odbor SNSD-a je svečano, uz podršku kandidata i simpatizera, počeo predizbornu kampanju u Bijeljini.

SNSD-u će u narednih mjesec dana upoznati birače šta planiraju da urade u Bijeljini, podsjetiti ih kako su upravljali javnim institucijama i šta su radili u prethodnom periodu.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić najavio je danas veliku izbornu pobjedu ove stranke i poručio građanima da to znači sigurnu i stabilnu budućnost u Republici Srpskoj. On je rekao da je takva Srpska izvjesna dok je vode odgovorni ljudi, prvenstveno predsjednik Milorad Dodik, koji je budući srpski član Predsjednipštva BiH i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, budući predsjednik Srpske.

U SNSD-u očekuju da će u ovoj predizbornoj kampanji pokazati sve dobro što su uradili tokom 12 godina od kako su na vlasti u RS, a smatraju da imaju odlične rezultate.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinci dva Vojin Mitrović izjavio je da će veličanstvena izborna pobjeda SNSD-a obezbijediti Republici Srpskoj podršku srpskih predstavnika na nivou BiH, koju do sada nije imala. On je kritikovao djelovanje Saveza za promjene na nivou BiH i rekao da su u proteklom periodu radili na tome da izoluju Republiku Srpsku, da je blokiraju i dovedu do bankrotstva, što nisu uspjeli zahvaljujući, prije svega, Željki Cvijanović na čelu Vlade koja je prevazišla sve probleme.

Nosilac liste PDP-a Bijelјina za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske /NSRS/ Milenko Vićanović izjavio je da se PDP razlikuje od drugih političkih partija jer umjesto kritika nudi konkretna rješenja za probleme u Republici Srpskoj. On je rekao da je PDP prvi plakat simbolično zalijepio u 11.55 časova jer je ,,pet do dvanaest'' kada je riječ o stanju u privredi, ekonomiji, školstvu i drugim oblastima.

"PDP će od 7. oktobra sprovesti parolu – Jedan čovjek, jedno budžetsko primanje. Ako se oduzme pravo da isti čovjek ima više budžetskih primanja, mogli bismo da stvorimo 10.000 novih radnih mjesta. Zalagaćemo se i da direktori javnih institucija koji ne sprovedu plan poslovanja budu smijenjeni. Imamo kvalitetnu listu u Semberiji, devet kandidata koji svojim poštenjem, obrazovanjem i časnim radom mogu donijeti promjene'', naveo je Vićanović.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković istakao je da se Republika Srpska suočava sa odlaskom velikog broja mladih, koji bi trebalo da budu budućnost razvoja i napretka.

"Ako nam mladi odu u inostranstvo, više neće biti važno koja politička opcija je na vlasti. Zato, PDP je izradio program obnove koji veliku pažnju daje zadržavanju mladih u Republici Srpskoj'', naglasio je Marković.

Gradski odbor DNS-a u Bijeljini proglasio je zvanični početak predizborne kampanje na centralnom gradskom trgu danas u 10 časova.

Veliki broj članova DNS-a iz Organizacije mladih, Aktiva žena, te svi članovi Izbornog štaba okupili su se kako bi pružili podršku kandidatima za predstojeće Opšte izbore.

Lijepljenjem prvih plakata simbolično je obilježen početak kampanje. Skup je predvodio šef našeg Izbornog štaba Momčilo Žugić koji je građanima predstavio kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Okupljenim su se obratili svi kandidati: Milan Dakić, Neda Petrić, Ruža Trakilović Milošević, Čedomir Stojanović, Vesna Stojak Lukić, Mladen Đurić, Boban Jovičević i Dragana Kokanović – iznoseći jedinstvenu odluku da će odgovorno koračati ka cilju ovogodišnjih izbora i da će kao predstavnici vlasti svojim radom opravdati svaki glas.

Pokret "Uspješna Srpska" ozvaničio je danas u Bijeljini početak predizborne kampanje okupljanjem ispred prostorija stranke, odakle je na put po Srpskoj, do svih odbora u opštima i gradovima, krenuo autobus ovog pokreta.Iz pokreta su poručili da danas prave prvi korak na putu ka stvaranju uspješne Republike Srpske, koja će, kako su istakli, uspjeti sa novim ljudima i boljom politikom.

Predsjednik "Uspješne Srpske" Zlatko Maksimović rekao je novinarima da ovaj pokret ne priča prazne priče, već radi i ima najtemeljniji program i najbolja rješenja za nagomilane probleme, a kampanju započinje na jedinsten način.

"Prvi dan kampanje predstavljamo brendirani autobus koji kreće na put po Republici Srpskoj i Knjigu zahtjeva građana koja ide na put zajedno sa nama. Ta knjiga, koja je nastala zbog toga što mi slušamo narod, će nakon 7. oktobra biti najbolji putokaz u realizaciji ideje uspješne i bolje Republike Srpske", naglasio je Maksimović.

Potpredsjednik Socijalističke partije /SP/ Dalibor Stević izjavio je na otvaranju kampanje u Bijeljini da je njihov cilj u izborima da energiju ove snažne partije iskoriste za rast i razvoj Republike Srpske.

"Socijalisti su snaga koja može i treba da bude jedan od najbitnijih činilaca u vođenju Republike Srpske ka prosperitetu i još ljepšem mjestu za život", poručio je Stević na okupljanju aktivista i izbornih kandidata SP-a na centralnom gradskom trgu u Bijeljini.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Bijeljina Nedeljko Jović rekao je novinarima da je za njih posebna čast što je nosilac liste u ovoj izbornoj jedinici lider socijalista Petar Đokić, što je i velika obaveza da naprave najbolji izborni rezultat.

"Pozivam sve političke partije da se vodi mirna i fer, korektna kampanja i da se sačuva stabilnost i mir u Republici i da pobjedu odnese onaj ko ima najbolji program", poručio je Jović i ocijenio da su to socijalisti.

On je rekao da će nakon izbora SP nastaviti da stvara bolje uslove, sigurniju, slobodniju i ljepšu Republiku i bolji ekonomski prosperitet i razvoj cijele Republike Srpske.

"Marljivo smo radili da bi napravili dobre rezultate 7. oktobra i slavili pobjedu Gradskog odbora SP-a u Bijeljini i cijele partije za poslanike u Narodnoj skupštini i na nivou BiH, kao i za pojedinačne kandidate za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i za predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović", zaključio je Jović.