Mladi stolari iz Bijeljine ljeto proveli u budućem preduzeću

Na tržištu rada sve su traženije zanatlije, a da se školovanje za zanatska zanimanja isplati, uvjerili su se učenici iz Bijeljine koji pohađaju stolarski zanat.

BIJELJINA
Trojica učenika iz prve generacije budućih stolara, iako još nisu završili školu, cijelo ljeto su proveli radeći u preduzeću „Megadrvo". Zadovoljni su i poslodavci i mladi radnici, pa vjeruju da će i nakon završene škole imati svoje mjesto u ovom preduzeću.

Naime, u okviru projekta „Prilika plus" u koji su se uključile srednje škole, Gradska uprava i poslodavci kojima je potrebna stručna radna snaga, prije dvije godine u Bijeljini je upisana prva generacija stolara.

Od desetak učenika, koji su krenuli u srednju školu i na praktičnu nastavu samo su njih trojica nakon završetka prošle školske godine počeli da rade u ovom preduzeću.

Boško Protić (16) opredijelio se za smjer šumarstvo i obrada drveta, odnosno stolarski zanat, jer je tražen na tržištu rada.- Praksa koju smo obavljali tokom godine mi se dopala. Ovo ljeto nisam mogao kao moji vršnjaci na bazene i u neke provode, jer sam ustajao rano i radio u pogonu osam sati. Nije teško ako volite to što radite, a dodatni motiv mi je bila i plata. Drugačije se mlad čovjek osjeća kad sam sebi zaradi za troškove - kaže ovaj mladić.

I Milan Stojanović namjerava da se bavi stolarskim zanatom i ističe da mu je ugovor o privremenom radu mnogo značio.- Dosta sam toga naučio za dva i po mjeseca koliko sam išao na praksu. Zaradio sam i dobru platu pa ću rasteretiti roditelje koji neće morati da brinu o nastavku mog školovanja. Iskreno se nadam da sam ostavio dobar utisak i da ću nakon školovanja moći ovdje da nastavim da radim. Uslovi su odlični, međuljudski odnosi takođe, pa bih volio da u ovom kolektivu zaradim i penziju - kaže Milan.

Sonja Gavrić, komercijalna direktorka u „Megadrvu", čija je osnovna djelatnost prerada drveta, kaže da su ovom, ali i drugim preduzećima uvijek potrebni stručni i kvalifikovani radnici.

- Iako je drvna industrija vrlo perspektivna i jedina koja ostvaruje suficit u spoljnotrgovinskoj razmjeni, nažalost postoji deficit kvalifikovane radne snage u ovom sektoru. Željeli smo da afirmišemo zanate, ali i da na neki način „edukujemo" svoje buduće kadrove. Učenici su dobili ugovore na određeno vrijeme tokom raspusta, ali mjesto ih čeka čim završe srednju školu - rekla je Gavrićeva.

Biće dobri majstori

Mladi ljudi, koji žele da rade i da uče, dobrodošli su u svakom preduzeću i nije ih teško obučiti ni za rad na najsavremenijim mašinama, ističe i kontrolor Vladimir Marković.

- To je dugotrajan proces koji se godinama uči, ali imajući u vidu potencijal mladih, mislim da ne treba da strahujemo da li ćemo imati kvaltitetnu i stručnu radnu snagu. Trude se da nauče, da se usavrše. Biće dobri majstori od njih - kaže Marković.