Bijeljinci privilegovani! Prvi u BiH imaju priliku probati svjetski poznatu poslasticu

Građani Bijeljine uskoro će imati priliku da uživaju, prvi u BiH, u sjajnom ukusu babl vafla - poslastice koje će biti služene sa sladoledom i raznim prilozima poput Jafa keksa, višanja, banana. Ugostiteljski objekat “Šejk” koji u četvrtak otvara vrata je jedinstven koncept koji će biti pionir u svijetu ugostiteljstva i prvi u BiH ponuditi ovaj proizvod.

BIJELJINA

Budite prvi koji ćete probati ovo savršenstvo ukusa!!! ;)

Nalazimo se u ulici Nikole Tesle br. 8 i u četvrtak otvaramo vrata za sve ljubitelje palačinaka, šejkova i vafla.

Belgijski vafli su popularna poslastica nastala još u srednjem veku, čiji recept se održao sve do danas i pri tome dodatno dobio na popularnosti zbog lakoće pripreme i brojnih varijacija. Ono što je novost u svijetu i koja dolazi iz Kine kao glavna poslastica u "street food" svijetu jeste ‘Bubble waffles' ili ‘egg waffles' koji su varijacije klasičnih vafla na koje smo navikli.

Ovi vafli su pretežnopopularni u Kini, a zahvaljujući činjenici da se priča o finim desertima uvijek brzo širi, pogotovo kad se radi o uličnim zalogajima, tako je došla i do Europe.

Bubble vafli izgledaju poput saća sastavljenih od puno malih balončića. Zbog toga svaki griz daje kontrast hrskave korice i mekanog tijesta. U originalu se jedu prazni i bez nadjeva, ali u novije vrijeme nije neobično da se služe s raznim dodacima i nadjevima i sladoledom.