Akcija "Jedan poslanik = Jedan mali Tesla"

Domaća STEM franšiza za programiranj i robotiku za djecu i tinejdžere "Tesla Smart" pokrenula je akciju pod nazivom "Jedan poslanik = Jedan mali Tesla", kojom pozivaju političare koji se kandiduju za poslanike za NS RS ili Parlament BiH da dio sredstva namijenjenih za bilborde, postere i žurke, preusmjeri na školovanje za programere i robotiku djece iz socijalno ugroženih kategorija.

BIJELJINA

- Pozvali smo političke kandidate da dio sredstava koje su planirali da potroše za predizborne marketing aktivnosti, usmjere ka dodatnom obrazovanju djece i tinejdžera, tako što će uplatiti za jedno dijete školu programiranja i robotike u trajanju od tri mjeseca. Djeca kojoj su namijenjena sredstva biće izabrana iz socijalno ugroženih kategorija, jer nam je želja da svi imaju mogućnost pohađanja naših trening modula, što govori u prilogu tome da Tesla Smart ima najnižu cijenu trening modula u našem gradu i šire, čak i duplo nižu od sličnih škola, kažu u "Tesla Smart".

Po završetku prijava za akciju, odnosno 19. septembra, biće objavljen spisak svih političkih kandidata koji su se odazvali.

Tesla Smart trenutno vrši upis u I i II razred njihovih školica programiranja za djecu i tinejdžere po licenciranim MIT-ovim programima koji se koriste širom svijeta, upis traje do 21. septembra, a roditelji mogu da posjete njihov web sajt (www.teslasmart.xyz) gdje se može pronaći dosta zanimljivih informacija o STEM obrazovanju djece i njegovoj važnosti, budući da su isti programi pokazali najbolje rezultate u oblasti razvoja djeteta, logičkog razmišljanja i kreativnosti.

U okviru projekta „Ovo je i moj grad" nedavno su u Tesla Smart organizovali besplatnu školu programiranja i robotike za djecu sa posebnim potrebama u saradnji sa gradskim menadžerom Milošem Stevanovićem.