Srpskoj potreban generalni remont i preporod

Srpska demokratska stranka je sinoć održala predizborne tribine u Amajlijama i Novim Dvorovima, gdje je poručeno da Republiku Srpsku treba vratiti narodu, promijeniti vlast otuđenu od naroda i izabrati ljude na čelu sa Vukotom Govedaricom, koji će sarađivati sa narodom.

BIJELJINA

Tribini u Novim Dvorovima prisustvovao je i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Predrag Jović, koji je istakao da u Novim Dvorovima uskoro počinje asfaltiranje četiri ulice što će biti sufinanirano sredstvima Gradske uprava i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

- Obećavam da ćemo asfaltirati čitav ovaj kvart, a nastavljamo sa radom i posle izbora, s ciljem poboljšanja infrastrukture u ovoj Mjesnoj zajednici - istakao je Jović.

Nosilac liste kandidata SDS za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice 6 Tomica Stojanović je istakao da se na ovim izborima odlučuje kako će građani dalje živjeti u Srpskoj.

- Naš Vukota Govedarica je naš ponos i biće ponos svih građana kada postane predsjednik Srpske. Nama ne trebaju nosioci vlasti u Srpskoj koji su na crnim listama zbog kriminala i korupcije, nama trebaju pošteni i odgovorni ljudi - naveo je Stojanvić, dodajući da su članovi SDS bili na crnim listama zbog rodoljublja, što je osnovna razlika između SDS i SNSD.

On je upozorio da je osnovna djelatnost trenutne vlasti kriminal i korupcija, te da su sve što su mogli opljčkali i upropastili, a da je ekipa Srpske demokratske stranke domaćinska i da ona želi dobro svom narodu.

Kandidat Srpske demokratske stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Mitrić naveo je da je ova stranka odlučna da vrati moral i odgovornost u politiku.

- Vratićemo Srpsku narodu i riješavati probleme naših građana koji se godinama ne rješavaju. Srpska demokratska stranka je stvorila je s narodom Republiku Srpsku i mi ne želimo vladavinu jednog čovjeka, Milorada Dodika koji je na tenkovima došao na vlast i od naroda oteo Srpsku. Uz Vukotu Govedaricu sviće Republici Srpskoj - bio je jasan Mitrić.

Okupljenima se obratio i kanditat za poslanika u NSRS Dragan Đurđević koji je istakao da je 17 srpskih stranaka podržalo Vukotu Govedaricu za predsjednika.

- Ovo je borba protiv troglave crvene aždaje predvođene SNSD-om, DNS-om i Socijalističkom partijom. Pobjeda Vukote Govedarice donijeće boljitak u Srpsku, jer je on čovjek koji je iznikao iz naroda i želi da radi zajedno sa narodom - istakao je Đurđević.

Kandidat za poslanika u NSRS Slađana Jovanović je podsjetila da su u Srpskoj preskupi lijekovi i da to mora da se promjeni.

- Naši građani odlaze u Srbiju da bi kupili lijekove koji su tamo znatno jeftiniji. Naša djeca uče strane jezike da bi što prije otišli iz Srpske. Takve stvari moraju da stanu i zbog toga su nam potrebne promjene - smatra Jovanovićeva.

Kandidat za poslanika u NSRS Branka Marković Savčić, major Vojske Republike Srpske, je poručila da je Srpska urušena, devastirana i opljačkana, te da joj je neophodan generalni remont.

- Ovaj remont ne mogu raditi ljuditi koji u vrijeme njenog stvaranja nisu bili pod njenom zastavom, pa zato ne znaju koliko je teško Srpska stvorena i koliko je skupo plaćena životima ljudi. Oni koji sada glume nacionaliste nisu bili uz Srpsku kada su joj trebali. Ne želimo da nas u Sarajevu zastupaju oni koji nas ne zastupaju ni u Srpskoj, zbog čega smo uvjereni da će nas u Sarajevu i dalje zastupati Mladen Ivanić, koga će podržati naš narod - istakla je Marković Savčić.

Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 2 Ivana Petričević navela je da će kao omladinka zastupati interese mladih u Parlamentu.

- Želim da sarađujem sa omladinom i učestvujem u donošenju važnih odluka koje su od značaja za ostanak mladih u Srpskoj. Mladi imaju podršku Vukote Govedarice da uzmu ravnopravno učešće u preporodu Republike Srpske - poručila je Petričevićeva, pozivajući mlade da ostanu u Srpskoj.