FOTO Navijači koji su učestvovali u tuči predati Tužilaštvu u Bijeljini

U Okružno javno tužilaštvo Bijeljina jutros je privedeno 19 učesnika tuče u Dvorovima u kojoj je stradala jedna osoba, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Bijeljina Spomenka Nenić.

FOTO Navijači koji su učestvovali u tuči predati Tužilaštvu u Bijeljini

Ova lica su privedena u prostorije tužilaštva u Bijeljini jutros oko 8.00 časova. U tuči, koja se dogodila na parkingu hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima povrijeđena su dva mladića, od kojih je jedan preminuo na putu prema Beogradu, a drugi se nalazi na liječenju u bijeljinskoj bolnici.

Od posljedica povreda preminuo je tridesetogodišnjak čiji su inicijali A.P. iz Bijeljine, dok je njegov sugrađanin tridesettrogodišnji B.K. povrijeđen.

Tužilaštvo se treba izjasniti o daljnjim mjerama prema učesnicima ovog nemilog događaja s tragičnim epilogom. Ispred Tužilaštva primijećeno je nekoliko članova rodbine i roditelja privedenih mladića te nekoliko bijeljinskih advokata.

Povod za fizički obračun navijača bio je grafit. Nakon što su navijači Partizana prekrečili grafit koji su na jednoj zgradi u centru Bijeljine ispisali navijači Crvene zvezde, pretučen je jedan navijač „crno-bijelih". Nakon toga dogovoren je susret dva navijačka tabora u Dvorovima.

Umjesto da se na parkingu hotela „Sveti Stefan" dogovore kako da riješe nesporazum, otkrio je izvor iz bijeljinske policije, navijači „crveno-bijelih" su iz zasjede drvenim palicama napali navijače „crno-bijelih". Obračun je, nažalost, završen tragično.

Prosjek privedenih je oko 25 godina. Najmlađi učesnik obračuna ima sedamnaest, dok najstariji ima 45 godina.

Obračun u Dvorovima kod Bijeljine uznemirio je stanovnike Bijeljine i Dvorova koji se s pravom pitaju u kakvom to društvu danas živimo i s kakvim moralnim principima su zadojeni mladi ljudi, kada se huliganstvo i navijačke strasti stavljaju ispred etičkih vrijednosti, navijačkog fer-pleja, pa i samog ljudskog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 08:00

    14°C
  • 11:00

    16°C
  • 14:00

    18°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI