Jednomjesečni pritvor za 12 navijača Crvene zvezde

Osnovni sud u Bijeljini odredio je pritvor za 12 navijača Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" koji su učestvovali u tuči od čijih posljedica je preminuo Aleksandar Pantić iz Bijeljine, saopšteno je iz bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Jednomjesečni pritvor za 12 navijača Crvene zvezde

Bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo juče je predložilo Okružnom sudu određivanje pritvora protiv ovih lica zbog sumnje da su 15. septembra u 00.15 časova u Dvorovima kod Bijeljine došli na unaprijed dogovorenu tuču sa navijačima Fudbalskog kluba "Partizan", u kojoj je Pantić zadobio povrede od kojih je preminuo na putu prema Kliničkom centru Srbije.

Navijači "Crvene zvezde" ponijeli su motke, letve i držalice i krenuli prema navijačima "Partizana" i pokojnog Pantića zajedno udarali u glavu i tijelo u namjeri da ga ubiju.

Pritvor je određen za lica čiji su inicijali Z.M, B.P, I.B, G.M, L.S, S.D, P.A, M.N, M.M, R.D, M.N. i J.O, koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela ubistvo i učestvovanje u tuči, navodi se u saopštenju.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravak lica na slobodi mogao dovesti do ometanja istrage i narušavanja javnog reda i mira.

Tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem istražnih mjera i radnji i prema drugim licima zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA