Služba fonda štiti najugroženije osiguranike

Šef kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Bijeljina Nada Milošević pozvala je sve osiguranike kojima su narušena prava u oblasti zdravstvene zaštite da se obrate službi čiji je rad zasnovan isključivo na zaštiti prava osiguranika.

Služba fonda štiti najugroženije osiguranike

"Od ove godine u Fondu zdravstvenog osiguranja radi služba koja štiti prava osiguranika i pruža sve potrebne informacije. Ona se nalazi na istaknutom mjestu u svim zdravstvenim ustanovama i osiguranici joj se mogu obratiti kada god im je potrebno", rekla je Miloševićeva.

Ona je dodala da sve zdravstvene ustanove koje sa Fondom zdravstvenog osiguranja sklope ugovore moraju da poštuju pravila i propise kojima se reguliše pružanje zdravstvenih usluga osiguranicima. Prema njenim riječima, svako nepoštivanje ili otežavanje ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu osiguranih lica dovodi do raskida ugovora ili sankcionisanja zdravstvene ustanove.

Miloševićeva je rekla da do sada nije bio nijedan slučaj prijave povrede prava, a u slučaju da se to desi pozvala je osiguranike da se jave Fondu zdravstvene zaštite koji će im refundirati sredstva, a zdravstvenu ustanovu će teretiti. Udruženje penzionera u Bijeljini juče je optužilo zdravstvene ustanove u ovom gradu da naplaćuju participaciju penzionerima sa najnižom penzijom, a zakon ih je oslobodio te obaveze.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Srđan Mijatović rekao je da te informacije nisu tačne, te da ova ustanova dobro sarađuju sa penzionerima. On je naglasio da penzioneri moraju pokazati ček od posljednje penzije prilikom pregleda, te da je moguće da zbog toga dolazi do zabune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA