Bijeljina: Dječaka Ivana Marjanovića (12) novac dijeli od šanse da progleda

Dječak Ivan Marjanović iz Bijeljine od rođenja ima problema sa vidom, a ljekari su konačno našli način da ga potpuno izliječe, za šta porodica trenutno nema novca.

Bijeljina: Dječaka Ivana Marjanovića (12) novac dijeli od šanse da progleda
Petočlana porodica Marjanović iz Bijeljine trenutno ima samo jednu želju, a to je da sin Ivan potpuno ozdravi. Ovaj 12-ogodišnjak nije potpuno slijep, ali probleme sa vidom ima od rođenja, te ne vidi svijet kao njegovi vršnjaci, niti može potpuno da ih prati.

Roditelji kažu da mu to otežava svakodnevicu, jer ne može redovno da prati nastavu, niti da obavlja svakodnevne aktivnosti, poput igranja, pisanja zadaće i ostalog.

Nakon mnogo godina borbe da Ivan progleda, porodici Marjanović su nadu vratili ruski ljekari, koji su Ivana pregledali u jednoj klinici u Novom Sadu, gdje mu je postavljena dijagnoza - hipermetropija (dalekovidnost) srednjeg stepena.

Ostala 4 tretmana

Tada mu je preporučeno konzervativno liječenje oka - magnetna stimulacija, fotostimulacija i laserska akupuktura. Ivan je krenuo sa liječenjm u ovoj klinici u Srbiji, te mu se vid nakon drugog tretmana popravio za čak 50 dsto, što je roditeljima dalo novi vjetar u leđa.

- Bili smo na dva tretmana i pomogli su mu. Ostala su nam još četiri tretmana, a svaki košta 800 KM, da ne računamo smještaj i ostale troškove koje imamo zbog boravka u Srbiji - kaže Ivanova majka Ružica.

Majka dodaje da Ivanovo liječenje traje već godinu dana, te da treba da ide još tri ili četiri mjeseca, ali da roditelji nisu trenutno u mogućnosti da ga vode jer nemaju novca.

- Ni suprug ni ja nismo zaposleni. On je radio, ali je napustio posao jer mu je plata kasnila i po tri mjeseca. Svaki naš desetodnevni boravak u Novom Sadu košta najmanje 1.000 KM, jer sam smještaj tih dana platimo po 600 KM, što mi trenutno nemamo. Ostale su nam još četiri tretmana - priča majka, koja kaže da se zato i odlučila da pomoć potraži od dobrih ljudi.

Humanitarne akcije

U Bijeljini su već organizovane humanitarne akcije i koncerti, novac za liječenje je dobrim dijelom i skupljen, te za uplatu nedostaje još 400 KM. Međutim, porodici treba novca i za boravak u Novom Sadu.

- Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, Ivan je išao na ta dva tretmana, ali potrebno mu je još. Zato sam i na ovaj način pokušala da mu pomognem, jer mu malo nedostaje da potpuno progleda - kaže dječakova majka.

Majka vjeruje u pomoć dobrih ljudi, koji su da sada, kako njima, tako i mnogima pomogli, te se nada da će njen sin nakon mnogo godina gledanja kroz maglu konačno svijet ugledati onako kako to zaslužuje. Ivan ima malo starijeg brata i malu sestru, staru 9 mjeseci.

Svaka pomoć dobrodošla

- Molimo sve dobre ljude da pomognu Ivanu i da nam u skladu sa svojim mogućnostima izađu u susret. Svaka pomoć je dobrodošla jer naša porodica trenutno nije u stanju da finansira liječenje, a pomoć nam je potreba što prije jer je ljekar iz Rusije u Novom Sadu još nekih mjesec dana - kaže majka Ružica.

Svi koji žele da pomognu da Ivan progleda mogu novac uplatiti u „Sberbank" na žiro-račun 567-345-59000161-78.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    14°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI