Tablete za uštedu goriva mame lakovjerne

  • BiH
  • 21. Sep 2018.

Na tržištu država bivše Jugoslavije pojavile su se tablete za navodnu uštedu goriva kojih, međutim, nema u prodaji na benzinskim pumpama, nego ih zainteresovani mogu nabaviti putem oglasa.

Tablete za uštedu goriva mame lakovjerne
Dok ljudi iz struke upozoravaju da je najvjerovatnije riječ o još jednoj prevari, mnogi vozači tragaju za njima, nadajući se da će njihovom upotrebom trošiti kudikamo manje goriva i tako u dobroj mjeri rasteretiti kućni budžet.

A internet-prodavci poručuju da se ovim tabletama može postići ušteda goriva i do 20 odsto.

„Tableta je i za dizel i za benzin, a čisti injektore i ventile.Poboljšava raspršivost goriva usljed čega dolazi do potpunijeg izgaranja i bolje iskoristivosti goriva, čime se automatski smanjuje i potrošnja. Jedna tableta se ubacuje u rezervoar automobila prije punjenja goriva", stoji u jednom oglasu, u kojem se navodi da jedna tableta košta oko četiri evra.

Međutim, ovih tableta nema u slobodnoj prodaji na pumpama, gdje kažu da su za njih čuli od vozača koji su voljni da isprobaju njihovo „čarobno" dejstvo.

- Gotovo je nemoguće da bilo šta može da uštedi potrošnju goriva u pomenutom procentu, posebno ne neke kapusle. Da su one tako efikasne, sigurno bi se već našle na tržištu, u redovnoj prodaji - kažu na pumpama.

Naftaši poručuju da su to priče za malu djecu, kao one o tabletama od kojih se pravi rakija?!

- Oni koji odluče da ih koriste, samo rizikuju da oštete vozilo. Činjenica je da se gorivo ne može uštediti ničim, osim umjerenom vožnjom - poručuju pumpadžije.

Tenkovi

Prije 20-ak godina takođe preko oglasa su se prodavali dodaci za dizel gorivo, koji su navodno korišteni i za ruske tenkove!?

Kupovani su na "neviđeno", a rezultat svega je, u najblažu ruku, bila povećana potrošnja! Oni koji su imali manje sreće morali su da remontuju glavu motora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA