Jovičić: Neophodna snažna podrška porodici

Kandidat stranke Ujedinjena Srpska iz Izborne jedinice šest za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Jovičić poručio je da porodici treba pružiti snažnu podršku jer je ona stub svakog društva.

Jovičić: Neophodna snažna podrška porodici

Prema njegovim riječima, porodica pruža podršku u emocionalnom smislu, snagu i razumijevanje, radost dijeljena, utočište i toplinu, a svaka je jedinstvena.

On smatra da svaka porodica treba da njeguje povezanost, ali i poštivanje različitosti, stabilnost ali i fleksibilnost, sistem vrijednosti, ispravna gledišta, teme unutar porodice, ali i granice.

"Moderno vrijeme, a naročito elektronski mediji loše utiču na porodične vrijednosti, u čemu prednjače razne `farme`, `parovi`, `veliki brat`. Svako dijete ima potrebu da izabere idola sa kojim se poistovjećuje, odnosno usvaja vrijednosti ponašanja. Uzor je onaj u koga se gleda i mladima je teško razlikovati stvarno stanje i imidž neke osobe koju prati", rekao je Jovičić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je upozorio da problem nastaje kada uzor postaje predmet obožavanja, jer idolatrija pasivizuje i sprečava razoj djeteta.

"Roditelji zbog prezaposlenosti, premora i svakodnevnih obaveza ne stižu da objasne razlike između realnog i nerealnog. Često i sami pred djecom negativno govore o učiteljima, ljekarima, policiji i ostalim segmentima društva", upozorio je Jovičić koji je po profesiji ljekar.

On je pozvao roditelje da nađu malo vremena za svoju djecu i da ga kvalitetno provedu, jer ono što se propusti u djetinjstvu, teško se isprvalja kasnije.

Nosilac poslaničke liste stranke Ujedinjena Srpska za Izbornu jedincu šest Cvijetin Lukić najavio je da će centralna tribina ove stranke biti održana sutra u 18.00 časova u bijeljinskom Centru za kulturu i da će se obratiti kandidati i presjednik stranke Nenad Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA