Parastos za poginule borce iz Hasa

U Mjesnoj zajednici Hase služen je parastos za 18 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izjavio je da su se ovi hrabri borci okupili pod zastavom Republike Srpske i dali živote za opstanak Srba.

Parastos za poginule borce iz Hasa

"Okupili smo se, uz prisustvo porodica poginulih boraca i velikog broja mještana, da obilježimo značajan datum za selo Hase i prisjetimo se boraca koji su devedesetih godina poginuli za otadžbinu. Republika Srpska danas je najveći garant opstanka Srba. Zbog toga se moramo truditi da status porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida podignemo na veći nivo, i da njihova prava ne budu samo 'slovo na papiru'', rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da je Gradska uprava pomogla da bude izgrađen spomenik palim borcima iz Hasa kod mjesne crkve, te da najmanje što mještani Semberije mogu da urade jeste da dođu u prisustvuju parastosu.

"Gradska uprava i Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu uvijek će biti uz svoj narod. Zaposlili smo i veliki broj djece poginulih boraca, kako bi se koliko-toliko osjetili uvaženim i poštovanim nakon svega što im se dogodilo'', istakao je Mićić.

Parastosu je prisustvovala i Smilja Benović iz Hasa, čiji je brat preminuo tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Moj brat se borio od prvog dana rata. Bio je i na ratištu u Bihaću. Jednom je došao kući i trebalo je da sutradan ide na Glamoč, ali je tokom noći imao srčani udar, te je preminuo. Tako se i njegovo ime, pošto je bio borac, našlo na ovom spomeniku. Inače, iz Hasa je prvo poginuo Filip Marković, poslije njega i Tomislav Marković, pa Mladen Mićić. Mnogo je mladih boraca iz Hasa tada dalo živote'', kaže Benovićeva.

Nakon služenja parastosa, predstavnici Gradske uprave Bijeljina, Gradske boračke organizacije i porodice poginulih položili su vijence na spomenik palim borcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA