Izrael neće sada napasti Iran

Izrael ne teži ratu sa Iranom, izjavio je danas izraelski ministar odbrane Ehud Barak, naglasivši da bi on bio zadovoljan ukoliko bi diplomatski potezi i sankcije odvratili Teheran od razvoja nuklearnog programa.

Izrael neće sada napasti Iran

„Izrael nema nameru da deluje upravo sada", kazao je Barak izraelskom radiju, komentarišući mogućnost da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja.

On je to rekao nakon što je načelnik Generalštaba SAD general Martin Dempsej izjavio sinoć da ne zna da li će Izrael upozoriti Vašington na vreme, ako se odluči na vojnu akciju protiv Irana.

Barak je dodao da je Izrael „veoma jak i da je daleko od toga da bude paralisan strahom i mora da nastavi da deluje tiho i smireno".

Osvrćući se na nedavne evropske i američke finansijske sankcije prema Iranu, Barak je rekao da je „pozitivan svaki korak koji će sprečiti potrebu za vojnim akcijama" i da je odgovor na događaje u Iranu „ bio ispravan".

„Bio bih srećan kada bi sankcije i diplomatija naveli rukovodstvo u Teheranu da u potpunosti odbaci svoj vojni nuklerani program", kazao je on.

U međuvremenu je na Fejsbuk stranici Barakove Nezavisne partije, uz njegovu fotografiju, objavljen komentar o nedavnoj eksploziji u iranskom gradu Isfahanu:" Što više, to bolje".

Kasnije je, međutim, dodato da je taj komentar postavila osoba koja ažurira stranicu. Izraelski izvori navode da nema sumnje da je eksplozija oštetila nuklearno postrojenje i da nije bila slučajna.

Posle prve misteriozne eksplozije pre nekolko nedelja u Iranu, većina izraelskih policticara se uzdržavala od bilo kakvih komentara, a Barak je za vojni radio izjavio:"Što više, to bolje".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

67 cm

Promjena: 4cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI