Pomilovanje za silovanu

Predsednik Avganistana pomilovao je ženu koja je služila kaznu od 12 godina zatvora, jer je imala seksualni odnos van braka, kada ju je silovao rođak.

Pomilovanje za silovanu

Karzaijeva kancelarija saopštila je i da su optužena i njen silovatelj odlučili da se venčaju.

Tako je žena promenila svoju prvobitnu odluku da odbije predlog sudije da je pusti na slobodu, ako pristane da se uda za čoveka koji ju je silovao.

Najmanje 5.000 ljudi potpisalo je peticiju, pozivajući Karzaija da oslobodi ovu ženu, po imenu Gulnaz, koja je u zatvoru provela dve godine, prenele su agencije.

Gulnaz je pristala da se uda za svog silovatelja, ali samo pod uslovom da se njegova sestra i njen brat takođe venčaju, rekao je portparol predsednika Aimal Faizi, objasnivši da ona tako pokušava da se osigura da je on više neće napadati.

Faizi je naglasio da pomilovanje ove žene nije ni u kakvoj vezi sa njenom odlukom da se uda. Nasilje nad ženama u Avganistanu u stalnom je porastu.

Prema podacima nezavisne Komisije za ljudska prava, tokom druge četvrtine 2011. godine, zabeleženo je 1.026 ovakvih slučajeva, u odnosu na 2.700 tokom cele 2010.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA