FOTO Noć istraživača okupio veliki broj mladih

Manifestacija "Noć istraživača" otvorena je večeras u Bijeljini sa ciljem da se ukaže na značaj nauke u svakodnevnom životu, te da se ona na zabavan i interaktivan način približi svakom pojedincu.

.Ovu manifestaciju je organizovalo bijeljinsko Udruženje "Porodični krug", a predsjednik ovog udruženja Slađana Miljenović rekla je da je u Centru za kulturu predstavljeno 12 timova srednjoškolskih istraživača sa velikim brojem likovnih i literarnih radova, kao i osnovci i djeca iz bijeljinskih vrtića sa radovima posvećenim naučnim temama.

"Prisutni su i predstavnici javnih i privatnih institucija koje se bave naukom", rekla je Miljenovićeva.

Manifestaciju, koja se Bijeljini održava peti put, otvorio je gradonačelnik Mićo Mićić koji je čestitao organizatoru i mladim ljudima koji su učestvovali u projektu.

"Gradska uprava je podržala i nastaviće da podržava ovaj projekat", istakao je Mićić. Direktor Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik" Đorđe Popović rekao je da ovo preduzeće, koje učestvuje u "Noći istraživača", na svom štandu predstavilo inovacije u geologiji.

"Bez razvoja i ulaganja u nauku teško da se može ići naprijed, a zadvoljstvo mi je što je ovo peta `Noć istraživača` u Bijeljini, koju je organizovalo Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske", rekao je Popović.

Foto: Bijeljina danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA