Biljana Stajić: Glas za žene DNS-a!

Biljana Stajić, potpredsjednica Organizacije žena DNS-a RS i kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kaže u intervjuu za "Bijeljina Danas" da na predstojećim izborima očekuje veliku podršku građana za ženske kandidate DNS-a.

Biljana Stajić: Glas za žene DNS-a!

Ona ističe da su žene veoma važne u politici DNS-a i da ova stranka daje mnogo prostora ženama da se uključe u politički život RS i BiH.

- DNS je možda više od svih drugih stranaka učinio na integraciji žena u sve društvene tokove. Najbolji dokaz za to je činjenica da se ženski kadrovi DNS-a nalaze na mnogim odgovornim pozicijama u institucijama Republike Srpske.

Koliko, uopšte, žene mogu da postignu u politici?

- Mogu da urade zaista mnogo ukoliko dobiju pravu priliku a DNS je stranka koja daje veliki prostor za žensku inicijativu. Ako pogledate da DNS ima ženu na poziciji ministra u Vladi RS, da je žena šef poslaničkog kluba DNS-a u NSRS, te da ženski kadrovi DNS-a obavljaju i mnoge druge važne poslove, onda je to potvrda da su žene u DNS-u ravnopravan učesnik u svim političkim tokovima, što se ne može reći za većinu drugih stranaka.

Kakva je situacija na području bijeljinske regije?

- I ovdje kod nas u Bijeljini, ali i u svim drugim regijama Republike Srpske, žene se sve više uključuju u rad DNS-a i dobijaju sve više prostora. To me zaista raduje. Kao potpredsjednica Organizacije žena DNS-a Republike Srpske sa područja bijeljinske regije činim sve da žene u Bijeljini, Ugljeviku, Loparama i drugim opštinama naše regije, budu ravnopravno zastupljene kako u političkom odlučivanju tako i na odgovornim pozicijama u društvu. U protekle dvije godine smo ostvarili velike uspjehe na tom planu.

Šta je u fokusu politike Organizacije žena DNS-a?

- DNS kao narodna stranka visoko cijeni porodične vrijednosti i vidi porodicu kao osnovnu ćeliju društva iz koje proizilaze sve pozitivne društvene vrijednosti. Da bi porodica bila jaka najveća odgovornost je upravo na ženi i upravo zbog toga žene moraju da dobiju više prostora i u društvenom životu, kako bi mogle da održavaju porodicu jakom. Zato DNS radi na većem uključivanju žena u političke i društvene tokove, DNS se zalaže za veće zapošljavanje žena i na tome da žene preuzimaju sve više odgovornosti u odlučivanju u ovoj zemlji.

Slogan DNS-a za ove izbore glasi: odgovorno! Između ostalog, DNS vodi odgovornu politku i prema ženama, i zbog toga imamo sve veće povjerenje građana.

Kakav rezultat očekujete na predstojećim izborima?

- Očekujem da će građani dati veće povjerenje ženama na listama svih stranaka, a posebno DNS-u. Očekujem da će DNS ostvariti veoma dobar rezultat koji će nam omogućiti da budemo odlučujući faktor u formiranju vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH.

Koja je važa završna poruka biračima?

- Glasajte za žene DNS-a! Sa većim učešćem žena u odlučivanju o ključnim pitanjima u RS i BiH, sigurno će svima biti bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA