Bosiljka Mladić: Oružje je Ratkovo, a on je mrtav

Ona je istakla da je Ratko Mladić napustio kuću 2001., kada je uhapšen nekadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević.

Bosiljka Mladić: Oružje je Ratkovo, a on je mrtav

Bosiljka Mladić potvrdila je u ponedjeljak na suđenju da oružje i municija koji su pronađeni u njenom stanu pripadaju njenom suprugu i haškom bjeguncu Ratku Mladiću. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iznoseći odbranu pred Prvim osnovnim sudom, ona je rekla da je suprug njoj i djeci zabranio da prilaze ormaru u kome je bilo oružje, a nalazio se u spavaćoj sobi."Ništa nije dirano, ni pipnuto. Tu je bilo jako puno prašine", navela je Bosiljka Mladić, koja je optužena za nezakonito držanje oružja i municije.

Ona je istakla da je njen suprug napustio kuću 2001., kada je uhapšen nekadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević, navodeći da je prije toga doživio tri moždana udara i da je morao da se liječi. Po njenim riječima, postupak da se Ratko Mladić proglasi mrtvim pokrenula je jer smatra da on nije živ. "Da je živ, našao bi načina da nam se javi", kazala je Mladićeva supruga.

Ona se požalila sudu da je tokom četiri pretresa kuće preživjela veliko maltretiranje i da joj je prilikom posljednjeg pretresa policajac uperio pušku u grudi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Prate me već pet godina, kada vodim unuku u vrtić, kada idem u posjetu rođacima u Makedoniju, kada uđem u bazen u banji i oni uđu za mnom", ispričala je Mladićeva supruga.

Njen sin, Darko Mladić, odbio je svjedočiti, pozvavši se na svoje pravo da kao bliski srodnik ne svjedoči u postupku protiv majke.

Suđenju su prisustvovali pored mnogobrojnih prijatelja i poslanici Srpske radikalne stranke Dragan Todorović, Nataša Jovanović, Božidar Delić, oslobođeni "Mladićev jatak" Ratko Vučetić i novinarka Ljiljana Bulatović.

Radikali su u sud došli s transparentima na kojima je pisalo "Stop tiraniji nad Ratkom Mladićem" i "Generale, izdrži".

Suđenje će biti nastavljeno 13. jula.Mladićeva supruga je optužena za nedozvoljeno držanje tri pištolja i puške, kao i za nezakonito držanje još 60 puščanih metaka i 26 patrona za lovačku pušku. Za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja, prema Krivičnom zakoniku Srbije, zaprijećena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Oružje je pronađeno 4. decembra 2008. godine u ormaru njenog supruga tokom trećeg pretresa njihove kuće na Banovom Brdu u Beogradu.Policija i službe bezbjednosti pronašle su tada jednu lovačku pušku, automat "hekler i koh" i četiri pištolja "zastava" sa više desetaka metaka.

Bosiljka Mladić je početkom juna privođena na saslušanje u sud, poslije čega je tužilaštvo protiv nje podiglo optužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA