Jedinstvenoj Rusiji tanka većina u parlamentu

Stranka Jedinstvena Rusija premijera te zemlje Vladimira Putina dobila je najveći broj glasova na parlamentarnim izborima, ali je doživela nagli pad popularnosti - osvojila je nešto manje od 50 odsto glasova, pokazuju jutros rezultati nakon prebrojavanja 96 odsto biračkog materijala.

Jedinstvenoj Rusiji tanka većina u parlamentu
Prema podacima na internet sajtu CIK-a, na drugom mestu je Komunistička partija sa 19,2 odsto glasova, a slede Pravična Rusija sa 13,2 i Liberalno-demokratska partija sa 11,7 odsto osvojenih glasova. Ostale tri stranke koje su učetvovale u trci za parlament, Jabloko, Patriote Rusije i Pravo delo ostali su daleko ispod cenzusa.

Ovi najnoviji preliminarni rezultati razlikuju se od prethodnih kada je u pitanju rezultat JR za oko tri procenta i pokazuju za oko jedan odsto bolji rejting nego što su pokazali rezultati današnjih anketa koje su sprovedene na biralištima. "Centralna izborna komisija proglasila je važećim danas održane izbore za Državnu Dumu", saopštio je predsednik CIK-a Vladimir Čurov za TV stanicu "Rusija 24" i istakao da su međunarodni posmatrači priznali zakonitost izbora.

Da je, ipak, bilo određenih izbornih nepravilnosti može se zaključiti na osnovu pojedinačnih prijava posmatrača, kao i na osnovu video snimaka koji su postavljeni na internetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 17:00

    17°C
  • 20:00

    15°C
  • 23:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

118 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

360 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI