U toku sanacija gradskih ulica

Na području Bijeljine uveliko se radi na rekonstrukciji ili potpunoj sanaciji ulica u gradu gdje je asfaltni kolovoz skoro u potpunosti uništen i na kojima nakon zimskih mjeseci bude registrovan najveći broj kritičnih udarnih rupa.

U toku sanacija gradskih ulica
Kako bi se unaprijedili uslovi odvijanja saobraćaja u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine kažu da se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji Ulice Raje Baničića i rekonstrukciji dijela ulice Dimitrija Tucovića i biće napominju upotpunosti završeni za desetak dana.

Uz sufinansiranje Gradske uprave i mještana potrebno je uraditi još pet ili šest ulica ističe načelnik ovog Odjeljenja Tomica Stojanović, i dodaje da će biti u potpunosti rekonstruisane i ulice u kojima su ove godine vršeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

-Više smo uradili na terenu nego što je na samom startu predvidio ovogodišnji plan kada je u pitanju rekonstrukcija ulica, kaže Stojanović, izražavajući očekivanje da će vremenske prilike ovih dana ići na ruku izvođačima kako bi poslove priveli kraju u skladu sa dinamikom.

Pored sredstava Gradske uprave u iznosu od oko 400.000 KM, u rekonstrukciju i sanaciju saobraćajnica i asfaltiranje lokalnih puteva ulažu se i sredstva ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH koje je za ove namjene izdvojilo oko 150.000 KM.

Otvorena je  i javna nabavka za asfaltiranje puta prema graničnom prelazu Subotište u Donjem Crnjelovu.

Stojanović ističe da je nedavno prošao još jedan javni poziv za koji su sredstva u iznosu oko 140.000 maraka odobrena od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH uz sufinansiranje grada od oko 400.000 maraka za asfaltiranje desetak puteva u seoskim sredinama i rekonstrukciju još tri ulice u gradu.

Foto: Bijeljina danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA