Nakon više od dvije decenije učenici se školuju za frizera

U Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini, nakon dvije decenije, otvoren je smjer za frizera na kojem jedno odjeljenje učenika za sada uči samo teoriju, a uskoro bi trebalo da počnu i sa praktičnom nastavom.

Nakon više od dvije decenije učenici se školuju za frizera

Profesor praktične nastave Andrijana Mitrović kaže da je neophodno što prije obezbijediti učionicu za praktičnu nastavu kako bi 29 učenika imalo priliku da teoretska saznanja primijene u praksi.

"Učionica bi trebalo da bude spremna do kraja oktobra, ali nisam baš sigurna da će se u toj namjeri uspjeti", rekla je Mitrovićeva Srni.

Ona je dodala da je planom i programom predviđeno da učenici od druge godine idu na praksu u frizerske salone u gradu.

Mitrovićeva, koja je i sama dugogodišnji frizer, kaže da ove radne snage nedostaje u gradu, te da je trenutno teško naći dobrog, školovanog i obučenog frizera.

"Ako od ove generacije polovina đaka izađe dobro obučena i spremna za rad, frizeri u Bijeljini biće spremi da ih zaposle", rekla je Mitrovićeva.

Za zanimanje frizera u Bijeljini prijavili su se učenici koji su osnovnu školu završili sa veoma dobrim uspjehom, među kojima ima i odlikaša.

Odjeljenje frizera u bijeljinskoj srednjoj školi otvoreno je na inicijativu Privrednog savjeta Gradske uprave u Bijeljini, Zanatsko-preduzetničkog udruženja "Preduzetnik", gradske Sekcije frizera i kozmetičara, te Aktiva direktora srednjih škola, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA