Bijeljina: Opšta jesenja deratizacija još nije sprovedena

Opšta jesenja deratizacija na području grada Bijeljine, još nije sprovedena. U nadležnom gradskom odjeljenju kažu da je u toku žalbeni postupak na izbor najpovoljnijeg ponuđača, pa će deratizacija biti urađena nakon završetka tenderskog procesa.

Bijeljina: Opšta jesenja deratizacija još nije sprovedena
Deratizacija se treba sprovoditi onda kada joj je vrijeme, smatraju stanovnici Bijeljine, i dodaju da postoji realna opasnost od glodara, koji se već mogu vidjeti u domaćinstvima u urbanom području.

U gradskom Odjeljenju za privredu kažu da je tender za jesenju deratizaciju raspisan na vrijeme, ali da se zbog žalbi i dalje ne može započeti suzbijanje glodara.

"Јavna nabavka za pružanje usluga "Opšta sistematska deratizacija na području Grada Bijeljina" je raspisana na vrijeme. Postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača je u toku, a trenutno je u toku žalbeni postupak. Nakon okončanja izbora najpovoljnijeg ponuđača biće izvršena opšta sistematska deratizacija na području Grada Bijeljina", saopštenje je Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina.

Sistematska deratizacija trebalo bi da bude obavljena u podrumskim prostorijama zgrada, školskim i predškolskim ustanovama, vjerskim objektima, bolnici i Domu zdravlja, u porodičnim stambenim i pomoćnim objektima, a obuhvatiće i poljoprivredna gazdinstva, za šta je iz lokalnog budžeta predviđeno 37.000 maraka.

Privrednici imaju obavezu da sami urade deratizaciju u svojim prostorijama. Ne čekajući završetak tendera, pojedine ustanove same su uradile ovaj posao.

"Mi nekoliko puta godišnje vršimo te mjere. Naravno, te mjere moraju da se vrše redovno i bez prekida da bi imale puni efekat. S obzirom na to da je riječ, kada je naša ustanova u pitanju, o kolektivnom smještaju i da imamo kuhinju u kojoj se hrani preko 200 ljudi, veoma je bitno da se te mjere vrše redovno", rekao je direktor ЈU "Dom učenika" Bijeljina Vladimir Vulović.

Kako smo nezvanično saznali, u toku je žalbeni postupak na drugi tender koji je u ovoj godini otvoren za sprovođenje sistematske deratizacije, nakon što je prvi koji je raspisan u aprilu oboren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA