FOTO Prezentovani rezultati projekta "Turizam u Bijeljini - pogled iz online svijeta"

Udruženje za promociju i razvoj Informacionog društva "Impact" organizovalo je izložbu fotografija i projekciju video materijala koji su nastali u sklopu realizacije projekta "Turizam u Bijeljini - pogled iz online svijeta".

Udruženje je u periodu od početka aprila do kraja septembra širokoj on-line javnosti predstavilo eko i etno turističke potencijale Grada Bieljina, a kao rezultat realizacije projekta nastalo je 20 reportaža sa foto i video materijalom koje su objavljene na portalu "Bijeljina Danas".

"Grad Bijeljina ima značajnu turističku ponudu, ali ipak, samo dio turističkih potencijala i turističkih manifestacija, ima značajniju vidljivost u Online svijetu. Kroz realizaciju ovog projekta željeli smo da ukažemo na važnost ovog vida promocije kao i da pokažemo koliko je važna podrška pojedincima koji se bave navedenim oblastima, a sve u korist afirmacije Bijeljine kao turističke destinacije", rekla je Sanja Đurić, direktorica Impact centra i urednica portala Bijeljina danas.

Đurićeva je istakla da su objavljeni članci imali izuzetno veliku čitanost.

"Sve ove ispričane priče, koje su propraćene divnim fotogalerijama, a neke od njih i video prilozima objavljene su u posebnoj sekciji Internet portala „Bijeljina Danas" koji smo posvetili turizmu, a potom su, putem društvenih mreža, promovisani velikom broju ljudi, kako kod nas tako i u regionu i inostranstvu. Neki od članaka pročitani su više od 100.000 puta. Ono što je ključna prednost Internet medija i online promocije je što sav ovaj materijal - tekstovi, fotografije video zapisi ostaju trajno zapisani i dostupni tako da se ovaj projekat jeste formalno završio večeras, ali efekti urađenog ostaju za budućnost", rekla je Sanja.

"Naš partner na projektu je Udruženje žena sa invaliditetom "Impuls" i neke od reportaža uradili smo upravo sa ženama iz ovog udruženja. Njihove rukotvorine se prodaju u suvenirnici u Etno selu Stanišići ali vjerujem da će u doglednom periodu njihovo udruženje unaprijediti prodaju proizvoda i putem Interneta", dodala je Đurićeva.

Ona je istakla da je u toku realizacije projekta održana i edukativna radionica na kojoj se govorilo o alatima i tehnikama online promocije.

"Smatramo da je veoma važno da svaki pojedinac koji se bavi uslugama u oblasti turizma, kao i svaki pojedinac koji se bavi domaćom radinošću, treba da bude obučen da na najbolji način iskoristi prednosti Interneta za povećanje vidljivosti svojih usluga i proizvoda. S tim u vezi smo u toku realizacije projekta održali edukativnu radionicu na kojoj smo žene iz udruženje Impuls, ali i druga udruženja i pojedince, upoznali sa alatima i tehnikama online promocije koje će im pomoći u promovisanju svoje ponude i proizvoda."

Prezentacija završnih rezultata projekta održana je u Centru za kulturu „Semberija".

Projekat "Turizam u Bijeljini - pogled iz online svijeta", realizovan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). U sufinansiranju projekta učestvovao je grad Bijeljina.