Inspekcija rada utvrdila 312 slučajeva nepravilnosti

Republička inspekcija rada i zaštite na radu izvršila je 699 kontrola na području opštine Bijeljina tokom prvih devet mjeseci i konstatovala 312 slučajeva nepravilnosti.

Inspekcija rada utvrdila 312 slučajeva nepravilnosti

Glavni republički inspektor Čedo Risović rekao je da su u četiri slučaja izrečene mjere zabrane, izdata 282 rješenja za otklanjanje nepravilnosti i 72 prekršajna naloga u vrijednosti od 82.850 maraka i podneseno 12 prekršajnih prijava.

Risović je rekao da su se utvrđene nepravilnosti najčešće odnosile na obračun, isplatu i naknadu plata, zaključivanje i sadržaj ugovora o radu, u slučaju kada je poslodavac otkazao ugovor o radu, na radno vrijeme, te organizovanje i provođenje poslova zaštite na radu.

"Na području koje inspekcijskim nadzorom pokriva područno odjeljenja Bijeljina konstatovano je da poslodavci nisu imali zaključen Ugovor o radu sa 37 radnika i radnike nisu prijavili na obavezne vidove osiguranja, dok na nivou cijele Republike Srpske taj broj iznosi 345", naveo je Risović.

Za devet mjeseci ove godine inspektori područnog odjeljenja Bijeljina izvršili su uvid na radnom mjestu i u radnoj sredini gdje se dogodilo šest težih povreda na radu i dvije povrede sa smrtnim ishodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA