Decembarski sastanak .NET User Grupe

Redovni decembarski sastanak User Grupe koji je trebao biti održan 07.12.2011 (srijeda) u 18.00 časova odgođen je za 16.12.2011. (petak). Imamo čast da ugostimo eminentnog predavača Microsoft tehnologija Tomislava Bronzina iz Zagreba i Ariana Stipića iz firme IN2 koja je Microsoft Gold Partner.

Decembarski sastanak .NET User Grupe

Na sastanku će biti predstavljena teme:

1. Šta je to INETA, Šta je to INETA Speakers Bureau, što se može raditi u INETA-i, itd.

2. Mobile BI: New Trends and Opportunities (Kako SQL Server BI dovesti do Windows Phone 7, Windows 8 (Tablet), iPhone, iPad).

Opis teme 1:

INETA (The International .NET Association) je krovna organizacija koja pruža podršku svim Microsoft® .NET user grupama. Vrijeme trajanja cca 10 min.

Opis teme 2:

Uz napredak tehnologije, već je neizbježno i moguće primjeniti različite BI (Business Intelligence-Poslovna inteligencija) sisteme na mobilnim uređajima u gotovo bilo koje poslovno rješenje današnjice. Ovo je nadograđena i u cjelosti obnovljena rasprava o najnovijim dostignućima u mobilnoj BI godinu dana poslije održavanja originalne inovativne prezentacije. Rasprava će pružiti pregled postojeće ponude tržišta sa posebnim osvrtom na važnost tehničkih i konceptualnih ograničenja. Prezentacija će dati nekoliko preporuka o tome kako postići najbolje efekte sa uvođenjem BI rješenja na mobilne uređaje sa posebnim naglaskom na poslednju, ali još ne komercijalno dostupnu, Microsoft-ovu BI platform. Na kraju, prezentacija će (kako to tradicija nalaže) obuhvatiti par prognoza o mogućim trendovima u skorijoj budućnosti. Vrijeme trajanja cca 45min/1h predavanje.

Prvi predavač:

Tomislav Bronzin Microsoft Regional Director & MVP CITUS d.o.o.

O predavaču:

Tomislav Bronzin je osnivač firme CITUS, Microsoft Silver Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je dva patenta sa područja ICT-a, te je dobio nekoliko zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (INPEX USA; INOVA Croatia) za svoje inovacije. Bio je uključen u projektovanje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoft-ovoj platform. Tomislav je uz preko 18 godina iskustva, nosilac i počasnih titular Microsoft Regional Director i Microsoft Most Valuable Professional. Uz navedeno, redovni je predavač na Microsoft-ovim konferencijama u široj regiji poput Microsoft TechEd Europe ili WinDays i Mobility Days. Takođe je i predavač na koledžu za Primjenjeno kompjutersko inžinjerstvo, fakultetu Elektrotehnike i računarstva (FER), fakultetu Organizacije i informatike, kao i na najvećim internacionalnim konferencijama MIPRO, CASE. Trenutno ima funkciju u INETA Europe Board.

Drugi predavač:

Arian Stipić, Solution Architect, IN2 d.o.o.

O predavaču:

Arian Stipić je Solution Architect u firmi IN2, Microsoft Gold Partner, gdje radi na osnivanju i razvoju servisno orijentisanih aplikacija, te BI rješenja.Arian je bio prvi hrvatski Microsoft Regional Director (1998-2003), te prvi hrvatski specijalista sa MCSD (Microsoft Certified Solution Developer) sertifikatom, i šesti sa MCSE (Microsoft Certified System Engineer) sertifikatom. Idejni je začetnik i organizator prve specijalizovane tehnološke konferencije koja se bavila temama aplikativne podrške bazirane na Microsoft tehnologijama, što je kasnije (zajedno sa sličnom sistemskom konferencijom) preraslo u današnju Microsoft WinDays. Dugogodišnji je redovni predavač na raznim stručnim skupovima i konferencijama (Microsoft Developer Days, Microsoft WinDays, Mobility Day, Microsoft User Groups, MIPRO...) sa više stotina predavanja održanih u nekoliko zemalja. Arian je takođe vanjski saradnik za SAP IT Customer Competence Center u Njemačkoj.

Datum: 16.12.2011 (petak), 18:00h

Mjesto: Fakultet poslovne ekonomije u zgradi Centra za visoko obrazovanje Slušaonica br. 1 (desni dio objekta)

Ulica: Semberskih ratara bb

Za sastanak se možete registrovati na adresi: http://bijeljina.mscommunity.ba/Meetings/MobileBI.aspx

Nagrade koje će biti dijeljene na sastanku:

1. Window 7 Ultimate 64-bit (neprocjenjivo :))
2. Telerik Developer Licence (1000$)
3. 2X PluralSight Monthly Subscription (29$/card)
4. Free hosting nalog i registracija domena po želji (.com .net .org) za 1 godinu
5. USB Memory Stick 4GB
6. Slušalice Stereo
7. Ostale nagrade se još prikupljaju od sponzora :)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA