Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu

Bijeljina je kao prioritet razvoja stavila uređenje industrijskih zona te otvaranja novih radnih mjesta, kaže Dejan Savić, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Bijeljina.

Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu

Pozitivni pomaci

Savić kaže da je Grad definirao i lokacijski odredio četiri industrijske zone, a da se u zonama 2 i 3 jasno uočavaju pozitivni pomaci.

- Trenutno se vode aktivnosti oko stavljanja u funkciju Industrijske zone 2. Na toj lokaciji su u međuvremenu prodate skoro sve građevinske parcele, a investitorima je data mogućnost da kupljenu građevinsku parcelu isplate u 60 jednakih mjesečnih rata, bez kamate, a ukoliko je isplate jednokratno, onda se cijena umanjuje za deset posto - kaže Savić.

Dodaje da je Gradska uprava preuzela obavezu da u toj industrijskoj zoni izgradi svu neophodnu komunalnu infrastrukturu koja je potrebna za obavljanje djelatnosti. Aktivno se radi na izgradnji saobraćajnica te je jedan dio već asfaltiran i postavljena je javna rasvjeta.

Savić ističe da je od 38 građevinskih parcela u Industrijskoj zoni 2 već prodato 35 i ostale su neprodate još tri parcele.

Veliko gradilište

- Ova industrijska zona postala je veliko gradilište. Dva preduzeća već su počela i da rade, a u pitanju je obrada metala i trgovina vagama. U pitanju je, dakle, industrijsko-proizvodna i trgovačko-uslužna zona koja može ponuditi različite prerađivačke i trgovinske usluge i sadržaje.

Prodato 16 od 22 parcele

- U Industrijskoj zoni 3 od ukupno 22 građevinske parcele prodato je 16 parcela. Ta zona je definisana za potrebe lake industrije i male privrede. Na tom prostoru već radi deset malih pogona za obradu i pripremu lima za građevinarstvo, preradu sekundarnih sirovina i proizvodnju PVC stolarije - kaže Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI