Sutra u Biblioteci veče posvećeno Milunki Savić

U okviru obilježavanja 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja (1918-2018) gradske organizacije udruženja "Kraljevina Srbija" i "Udruženja potomaka i poštovalaca ratnih dobrovoljaca 1912-1918" u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" organizuju veče posvećeno Milunki Savić.

Sutra u Biblioteci veče posvećeno Milunki Savić

U programu učestvuju pisac Milan Bogojević, novinari Mihailo Medenica, Marko Jeremić i Branko Stanković novinar i urednik emisije "Kvadratura kruga" Milan Bogojević, autor knjige "Milunka Savić - ordenje i ožiljci" će nas kroz predstavljanje knjige podsjetiti na osnovne biografske podatke heroine Velikog rata... ko je bila Milunka Savić, gdje je odrasla, zašto i kako je stupila u rat.

Autor će nam reći i nešto više o Milunkinom herojstvu i ratničkim vještinama, o tačnom broju odlikovanja, ali ćemo saznati i kakva joj je bila sudbina nakon rata.

U drugom dijelu večeri obratiće se novinari Branko Stanković, a zatim i Mihailo Medenica i Marko Jeremić. Gospodin Stanković, urednik emisije "Kvadratura kruga" će ispričati njegova iskustva prilikom snimanja tematske emisije o srpskoj Jovanki Orleanki.

Mnogo je razloga da 9. novembra u 18 časova budete u Biblioteci na večeri posvećenoj Milunki Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA